Inici » Àgora » #Àgora_agrònoms: L’agricultura en temps d’incertesa i esperança

#Àgora_agrònoms: L’agricultura en temps d’incertesa i esperança

#Àgora_agrònoms: L’agricultura en temps d’incertesa i esperança

L’agricultura en temps d’incertesa i esperança

El nou #Àgora_agrònoms organitzat per la Comissió d’Agrosèniors del COEAC ha tingut lloc aquest dimecres 5 de juliol i es tracta del novè webinar que organitza la Comissió. En aquesta ocasió, la sessió ha tractat sobre “L’agricultura en temps d’incertesa i esperança” i el ponent ha estat el senyor Robert Savé.

En primer lloc, el company Joan Tibau, membre de la Comissió d’Agrosèniors, ha presentat el ponent. El senyor Robert Savé Monserrat és llicenciat en Biologia i Doctor en Ciències per la UAB, investigador emèrit de l’IRTA, especialista en els camps de la viticultura i el canvi climàtic, i professor d’ecologia en l’UAB, en el màster d’Ecologia Terrestre i en la comissió de doctorats del Departament d’Ecologia, entre moltes altres coses.

Savé ha parlat de temes de gran rellevància en l’actualitat, com són el canvi climàtic, la falta de pluges, les pedregades, la dessalinització de l’aigua, el canvi de paradigma d’espècies animals i dels paisatges, la transició energètica, la biodiversitat, el despoblament rural, la sobirania i la seguretat alimentàries… Sobretot ha destacat el paper fonamental de la ciència, la tècnica i el sentit comú, per poder encarar el futur de l’alimentació i de l’agricultura.

La ponència ha generat un debat molt interessant, a partir de les dades i els plantejaments que el ponent havia esmentat. Els assistents han exposat les seves perspectives i han sorgit reflexions molt suggerents. Finalment, els companys de la comissió han agraït al ponent el temps i la dedicació per la ponència, i li han proposat que a finals d’any en faci una segona part, ja que han quedat uns quants temes pendents de tractar.

Descarrega’t aquí la presentació de la ponència en PDF

Vídeo de la sessió

 

Share This Post