Inici » Àgora » El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022

El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022

El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022

El 31 de gener 2022 ha estat publicat, a la revista digital MERCADOS,  article del company Fernando Ortega, president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Article

Partir d’unes bones dades del 2021 sempre ajuda a tenir un plantejament més obert i optimista de cara al 2022 (molt bones xifres en exportacions i una mica menors en consum intern), fixant un punt de partida molt interessant i propici per créixer i evolucionar. No obstant això, no hem de deixar en l’oblit els reptes importants que s’estan plantejant i que s’hauran de gestionar en els propers anys.

Sense establir una prioritat o ordre d’importància, m’agradaria començar per subratllar l’incidència especial de la irrupció profunda i directa de la sostenibilitat en les diferents accepcions i àmbits. Em sembla un concepte clau i vital que haurà d’estar integrat a l’estratègia de les empreses i sobre el qual emprendre accions juntament amb una comunicació adequada (storytelling i storydoing).

La continuïtat en la implementació de l’estratègia ‘Farm to Fork’, dins de la política general de la UE respecte del Green Deal, té el focus en el consumidor i les necessitats. Hi ha dates i objectius clars amb afectació directa a conceptes com l’agricultura ecològica, que continuarà incrementant la seva importància i vigència, amb una exigència col·lectiva clara al compliment per part de països tercers que comercialitzin al territori de la UE.

La transformació digital, entesa com a concepte ampli que abasti tota la cadena de valor (tant a la part productiva com a la industrial i la comercialitzadora amb capacitat per poder gestionar informació que aporti valor -presa de decisions- i transparència a tot l’ecosistema), ha d’accelerar la seva implementació mitjançant projectes integrals i integradors amb l’esperó important de l’àmpli finançament disponible i tenint en compte les persones com a nucli del projecte (precisió, predicció, previsió).

Llegeix l’article complet aquí

 

Article publicat al web Revista Mercados

Share This Post