Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada tècnica: Reparació i reforç d’estructures de formigó

Jornada tècnica: Reparació i reforç d’estructures de formigó

Inici 08/05/2024
  • Data: dimecres 8 de maig de 2024
  • Horari: de 17:00h a 18:30h
  • Format: telemàtic (via conferència Zoom)

Jornada organitzada conjuntament entre MAPEI i el COEAC.

Jornada tècnica: Reparació i reforç d’estructures de formigó

  • Ponent: Joan Lleal, responsable de promoció de la Prescripció Mapei Spain, S.A.U. Edificació Obra Civil i Indústria.

Introducció

Reparació i reforç d’ estructures

Les estructures de formigó estan sotmeses a agressions: químiques, mecàniques i físiques, a banda de les derivades per processos de corrosió de les armadures. Fruit d’ aquestes agressions es poden produir: fissures, trencaments i pèrdues tant de massa de formigó com de densitat d’ armadura. En els ambients industrials, normalment més agressius, el deteriorament del formigó fa necessari dur a terme reparacions que han de ser correctes i adequades quant als productes a emprar.

Associat als danys comentats, el formigó pot perdre capacitat estructural, essent necessari plantejar el reforç de l’ element per complir amb seguretat el seu estat de servei. A aquest nivell podran plantejar-se reforços tradicionals o reforços més innovadors com els que es basen en compostos FRP de fibra de carboni reforçada amb polímer o en morters d’ ultra alta resistència com els Planitop HPC.

En aquesta jornada tècnica analitzarem els principis bàsics de la reparació i aprofundirem en els diferents tipus de reforços que ofereix Mapei, tant els basats en fibra de carboni com en els morters Planitop HPC, així com en el programari de càlcul online que hem desenvolupat per al disseny dels mateixos.

Programa

1.Introducció i conceptes bàsics

  • EN 1504 Reparació i protecció d’ estructures de formigó
  • Per què fallen les reparacions?
  • Origen dels danys
  • Reparació estructural i protecció del formigó

2.Tecnologies de Mapei per al reforç estructural

  • FRP System: sistemes de reforç amb fibra de carboni
  • HPC System: sistemes de reforç amb morter d’ alta resistència reforçats amb fibres

3.Software on-line de Mapei per a càlcul de reforços

Inscripcions

La jornada és gratuïta. Per inscriure’t, emplena el formulari que trobaràs a continuació.

Les persones inscrites, unes hores abans de la jornada, rebran un correu electrònic amb l’enllaç per a poder connectar-se.

Reserves

Tipus d'entradas Places
Inscripció jornada online

Dades personals

Dades professionals

POLÍTICA DE PRIVACITAT
En compliment de l’establert en la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l’activitat de l’empresa. Li informem que les dades que ens faciliti seran tractades de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat dels mateixos, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades. En el cas que es produeixin canvis en algun de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem ens ho comuniqui per escrit. Li informem de la possibilitat que té d\'exercir els drets d\'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a PASSEIG DE GRÀCIA 55-57,08007 BARCELONA, BARCELONA, o al correu electrònic AGRONOMS@AGRONOMS.CAT.


Share This Post

Torna a Formació