Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

Inici 11/11/2023

Jornada tècnica inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DACC. Celebrada en el marc de la 26a Fira de l’Oli DOP Siurana, de Reus.

  • Data: El dissabte 11 de novembre de 2023
  • Horari: De les 10:00h a les 13:45h
  • Lloc: Estació Enològica de Reus. Sala polivalent (2a Planta). Passeig Sunyer 4-6. 43202 Reus

Després de la jornada, tindrà lloc el tradicional Dinar de Nadal de la Delegació de Tarragona del COEAC. Més aviat us en donarem més detalls.

Organitzem: Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (demarcació de Tarragona) – Departament d’Acció Clímàtica, Alimentació i Agenda Rural – Escola Agrària Mas Bové.

Presentació

La jornada tècnica d’enguany de la Fira de l’Oli de Reus es converteix un cop més en un aparador de les visions innovadores del sector.

Els productors han d’afrontar els nous reptes que suposa adaptar el conreu de l’oliver al canvi climàtic, i això implica abordar simultàniament diversos vectors, alguns dels quals es plantegen en aquesta jornada. Alguns exemples són: l’adaptació del cultiu a la sequera i a l’increment de les temperatures, la millora del rendiment industrial i els nous reptes del mercat, l’adaptació ecològica del terreny i la resiliència del conreu a través de l’agricultura regenerativa; entre d’altres.

La jornada es dirigeix especialment als productors, elaboradors i tècnics del sector, així com al públic interessat en l’adaptació dels conreus al canvi climàtic.

Programa

Descarrega’t aquí el programa en format PDF

10.00 h Presentació de la jornada
Joan Viñas Clemente. Delegat a Tarragona del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

10.10 h Sostenibilitat i nous reptes del mercat d’olivera: Millora del rendiment industrial de la varietat Arbequina.
Juan F. Hermoso. Investigador de l’IRTA de Mas Bové i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de
Catalunya del DACC.

11.00 h L’agricultura regenerativa, bones pràctiques per la mitigació del canvi climàtic, reducció i segrest d’emisions de CO2
Josep Ramon Sainz de la Maza. Tècnic de GeaOrgànica.

11.45 h Bones pràctiques i certificació en agricultura regenerativa de l’oliver
Pablo Ortigueira. Tècnic d’Agrocert.

12.30 h El mercat de la compensació del CO2 en l’oliver
Orson Acosta Romero. Tècnic d’Azolla Projects.

13.15 h Taula rodona de debat amb els ponents
Modera: Eulàlia Moreno. Enginyera Agrònoma.

13.45 h Fi de la jornada

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Share This Post

Torna a Formació