Inici » Àgora » Molt bona acollida a la jornada sobre cadastre de rústica

Molt bona acollida a la jornada sobre cadastre de rústica

Molt bona acollida a la jornada sobre cadastre de rústica

Molt bona acollida a la jornada sobre Cadastre de Rústica impartida pel company Jordi Flix, Gerent Regional del Cadastre a Catalunya

El vicedegà, Josep M. Dilmé, i la vicedegana del Col·legi d’Enginyers de Forests, Cristina Montserrat, presentant la jornada

El dia 12 de juny es va celebrar la jornada tècnica “Cadastre de rústica: funcions, procediments, valoració cadastral i coordinació cadastre-registre” a la seu del Col·legi, organitzada conjuntament amb el Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya. La sessió va tenir molt bona acollida entre els col·legiats/des i persones interessades, una cinquantena van assistir a la jornada on el company Jordi Flix, Gerent Regional del Cadastre a Catalunya, va explicar el funcionament de la plataforma.

Jordi Flix, enginyer agrònom, Gerent Regional del Cadastre a Catalunya, començant la ponència sobre cadastre de rústica

 

 

 

 

Jordi Flix, va explicar que el Cadastre no és més que una base de dades sobre una plataforma que té representació gràfica i que descriu el territori amb el diferents béns i immobles, destacant la seva importància com a gran infraestructura d’informació que al servei del usuari, que pot tenir infinitat d’utilitats tan per finalitats privades com públiques: política agrària comunitària, planificació i gestió d’infraestructures, medi ambient, el fet que s’aposti per Open Data i que les dades siguin públiques afavoreix també les actuacions en l’àmbit privat.

Així mateix explica que com a principals novetats hi ha el valor de referència de mercat i la possibilitat de coordinar la representació gràfica de la finca que figura al Cadastre amb el registre de la propietat.

A la ponència es van indicar els procediments i tipus d’expedients per al manteniment del cadastre, i es va fer referència també al sistema GML per a l’intercanvi de cartografia, aquest suposa un canvi ja que tracta la georeferenciació per mitjà de coordenades. Tot seguit, el company va fer un repàs als diversos tipus de valoracions cadastrals en sòl rústic, com pot ser la valoració cadastral de cultius per mitjà dels tipus evaluatoris o la valoració cadastral de les construccions en sòl rústic, a partir de mòduls bàsics.

A la segona part de la jornada, Jordi Flix, va parlar sobre la coordinació cadastre-registre que des de la Llei Hipotecaria s’ha estat implantant. El fet que la referència cadastral actuï com a identificador de les finques permet que comenci a haver un intercanvi d’informació entre el cadastre i el registre.

A continuació, ens va presentar els objectius estratègics del cadastre, que són:

  • Millora del procés de manteniment del Cadastre.
  • Millora de la cartografia cadastral.
  • Consolidació del procediment de coordinació Cadastre-Registre.
  • Garantir el coneixement permanent dels valors de mercat dels bens immobles: Valor de referència.

Per acabar la jornada, vam poder conèixer el procés d’obtenció del valor de referència per mitjà de l’informe anual de mercat immobiliari dels bens immobles rústics i la distribució d’aquests valors als diferents àmbits homogens de Catalunya.

La sala durant jornada de cadastre de rústica

 

DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

A continuació us adjuntem les presentacions del dia de la jornada:

Share This Post