Inici » Àgora » Crònica de la primera Junta General virtual d’Enginyers Agrònoms

Crònica de la primera Junta General virtual d’Enginyers Agrònoms

Crònica de la primera Junta General virtual d’Enginyers Agrònoms

La primera Junta General virtual del Col·legi i Associació va ser un èxit tant de participació com de funcionament

El divendres 5 de juny va tenir lloc la Junta/Assemblea General del Col·legi/Associació d’Enginyers Agrònoms, en un format adaptat al context que vivim degut a la crisi sanitària pel COVID19. Per aquest motiu, es va convocar a les 18.00h als col·legiats/des i associats/des per a realitzar una reunió de Junta/Assemble General on-line amb una xerrada posterior de la mà del company Josep Ma Franquet que va agradar molt als participants a l’acte.

Reunió de la Junta/Assemblea General

Per començar l’acte el company i secretari del Col·legi Agustí Jardí, ens va donar la benvinguda i va donar un sèrie de pautes per a clarificar la manera de procedir als participants que volguessin fer alguna intervenció.  Tot seguit, la companya i secretaria tècnica Maria Jesus Ortiz va informar sobre les altes i baixes del Col·legi i l’Associació.

Informació del Col·legi i l’Associació

En primer lloc, la degana Silvia Bures va comunicar les accions dutes a terme pel Consell General, el Col·legi i l’Associació durant aquest primer semestre de 2020 marcat per l’estat d’alarma degut al coronavirus i va presentar la Memòria Anual del 2019 enviada a tots els col·legiats i col·legiades i que podeu trobar aqui.

En quan a les actuacions d’aquest primer semestre de 2020, va informar sobre els escrits i comunicacions realitzats des del Consell General per a donar suport a l’activitat professional dels enginyers i enginyeres agrònomes, i a continuació va introduir aquest vídeo realitzat per ANIA que posa en valor la nostra feina:

Així mateix, la degana va  destacar les actuacions coordinades des del Col·legi per a donar a conèixer l’activitat dels enginyers agrònoms durant aquest temps:

A més, la degana va presentar als assistents el nou espai de reflexió ágora_agrònoms, i va convidar a tothom a assistir al primer webinar sobre “Vegetació, urbanisme i salut” que tindria lloc el 10 de juny de 2020.

Per altra banda, indicar que la Junta de Govern celebrada el 4 de febrer va acordar recuperar la vocalia d’afers exteriors, i nomenar al company Carles Estaran, vocal d’afers exteriors.

A més, es  va informar de les relacions que s’han mantingut durant aquest període amb altres entitats. En quan als col·legis de l’àmbit rural va destacar la reunió mantinguda a principi d’any de les deganes dels Col·legis d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals, d’Enginyers de Forests i d’Enginyers Agrònoms amb la consellera d’agricultura Teresa Jordà per a oferir suport tècnic per paliar els efectes del temporal Glòria. També va explicar la representació del Col·legi en les Comissions Territorials d’Urbanisme de Lleida i de les Terres de l’Ebre. A més, va parlar sobre les reunions mantingudes amb diferents institucions de Lleida per a l’organització del Congrés d’ANIA previst pel 2022.

Tanmateix, va fer referència a l’oferta formativa on-line que es va enllestir arrel del confinament com el Curs gratuït d’Eines Col·laboratives, el Curs Telepresencial d’Introducció al REVIT, o el Curs de Direcció Facultativa organitzat conjuntament amb els diferents Col·legis d’arreu de l’Estat, amb l’ajuda de la plataforma Formación Agrónomos.

Per tal de fer un resum de les reunions telemàtiques mantingudes durant aquest temps, es va mostrar un vídeo recull de les conexions amb els mateixos membres del Col·legi, així com amb altres institucions:

Per finalitzar, la degana va explicar la creació d’algunes noves comissions i grups de treball, com són la participació d’alguns companys a la Comissió de Producció i Benestar Animal del Consejo, el Grup de Treball per a la preparació del temari de les oposicions, el Grup de Treball per a l’estudi del futur de la professió i la formació acadèmica. A més, van intervenir la companya Conxita Villar, coordinadora de la Comissió de Responsabilitat Social del Col·legi, explicant les últimes reunions mantingudes amb els membres de la Comissió i amb el CADS. Tot seguit, el company Fran Garcia, coordinador de la Comissió Agricultura 4.0 i el company Agustí Jardí, coordinador de la Comissió BIM, van explicar una sèrie de actuacions que es preveu que organitzin conjuntament.

TANCAMENT DE L’ESTAT DE COMPTES 2019

La tresorera, Paquita Escoi, va explicar l’estat de comptes de l’exercici 2019 i el seguiment del pressupostat en aquest periode de 2020. Es va aprovar per unanimitat el tancament econòmic del 2019, amb un fluxe de caixa positiu essent lleugerament millor que la previssió de tancament que es va fer a la Junta General del novembre i per sota del pressupost de l’any 2019.

ACORDS DE LA JUNTA GENERAL

Els acords que es van pendre a la Junta General Extraordinària i Ordinària d’Enginyers Agrònoms de Catalunya del 5 de juny de 2020 van ser:

  •  Aprovar la liquidació del pressupost d’ingressos i despeses del COEAC, corresponent a l’exercici 2019.
  • Aprovar la liquidació del pressupost de l’exercici 2019 de la Associació Enginyeria Agronòmica.

La nova normalitat – Experiències compartides

Una vegada finalitzada la reunió de la Junta, el delegat del Col·legi a Tarragona, Joan Viñas, va presentar la segona part de la Junta/Assemblea General. El company va posar en antecedents als assistents, explicant que estava previst realitzar la Junta aquest any a Tarragona però que per les circumstàncies actuals ens hem hagut d’adaptar per fer-ho on-line, però que, de la mateixa manera, es va fer una conferència de la mà del company Josep Maria Franquet sobre la temàtica “El Delta de l’Ebre i els efectes del canvi climàtic als nostres ecosistemes agrícoles del Sud.”

Tot seguit, el company Josep Ma Franquet, coneixedor de primera mà de la problemàtica actual del Delta de l’Ebre, ens va mostrar als assistents quins efectes té el canvi climàtic sobre aquest ecosistema, fent especial referència a l’últim temporal Glòria que va provocar la salinització dels camps de cultiu de la zona. El company va explicar els diferents factors influeixen en la capacitat productiva del Delta i també va proposar possibles solucions per a paliar els efectes del canvi climàtic.

En aquest enllaç trobareu la interessant ponència i la documentació utilitzada per a la sessió: Documentació Conferència Josep Ma Franquet.

     

Un cop acabada la conferència, diversos companys i companyes van intervenir per a fer algunes preguntes al Josep Ma, així com, per compartir, amb la resta de participants, opinions sobre altres temàtiques d’interès comú.

En general, aquesta Junta/Assemblea va ser un exemple de que els enginyers i enginyeres agrònomes seguim connectats treballant junts com a col·lectiu. Esperem que a la propera ens poguem retrobar personalment. Moltes gràcies a totes i tots per la participació!

Share This Post