Inici » Àgora » Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

Jornada tècnica: “L’olivera i la seva adaptació al canvi climàtic. Nous models econòmics i ambientals”. (26a Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus)

El passat 11 de novembre, unes cinquanta persones van assistir a la Jornada tècnica inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DACC organitzada entre el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i l’Escola Agrària de Mas Bové, celebrada en el marc de la 26a Fira de l’Oli DOP Siurana, de Reus.

La jornada tècnica d’enguany va convertir-se un cop més en un aparador de les visions innovadores del sector, on es van tractar temes amb visions d’actualitat i progrés.

Pel que fa a la programació de l’esdeveniment, el dissabte 11 de novembre, va iniciar-se la jornada introduïda pel company Joan Viñas, delegat a Tarragona del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Seguidament, es van poder tractar diversos temes sense cap mena de complex de la mà de professionals del sector.

En primer lloc, Juan F. Hermoso, Investigador de l’IRTA de Mas Bové i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya del DACC, va parlar de la sostenibilitat i nous reptes del mercat d’olivera i la millora del rendiment industrial concretament de la varietat Arbequina. En segon lloc, Josep Ramon Sainz de la Maza, Tècnic de GeaOrgànica, va tractar temes com l’agricultura regenerativa, les bones pràctiques per la mitigació del canvi climàtic i la reducció i segrest d’emissions de CO2. En tercer lloc, Pablo Ortigueira, Tècnic d’Agrocert, va exposar fles bones pràctiques i certificació en agricultura regenerativa de l’oliver. I, finalment, però no pas menys important, Orson Acosta Romero, Tècnic d’AzollaProjects, es va aventurar en el mercat de la compensació del CO2 en l’oliver.

La jornada va finalitzar amb una taula rodona de debat amb els ponents dirigida per la companya Eulàlia Moreno, enginyera agrònoma.

   

Share This Post