Inici » Àgora » Jornada “El canvi climàtic i la gestió de l’aigua al sector agrari”

Jornada “El canvi climàtic i la gestió de l’aigua al sector agrari”

Jornada “El canvi climàtic i la gestió de l’aigua al sector agrari”

El passat dimecres, 14 de juny, va tenir lloc la jornada “El canvi climàtic i la gestió de l’aigua al sector agrari“, organitzada pels Col·legis d’Enginyers Agrònoms, d’Enginyers Industrials, d’Economistes i d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. L’objectiu era crear un marc de debat que aportés idees útils per a un nou consens social en la matèria.

El format de la sessió era híbrid: alguns dels assistents estaven presents a la seu de l’IEC a Barcelona, i la resta es van connectar via videoconferència. En general, les valoracions de la jornada van ser molt bones.

Va començar amb l’obertura i la presentació del grup de treball anomenat “Observatori de l’aigua” per a consensuar posicionaments envers la problemàtica de la gestió de l’aigua. La degana Conxita Villar va dir unes paraules de benvinguda, en nom del col·legi. A continuació, es van fer un seguit de ponències sobre diverses temàtiques relacionades amb el canvi climàtic i la gestió de l’aigua.

En primer lloc, va ser el torn de Gabriel Borràs, de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, que va parlar d'”El canvi climàtic i els recursos hídrics“. En segon lloc, Joan Gaya, d’Enginyers Industrials de Catalunya, va explicar “La importància del sector agrícola en el conjunt de la demanda de recursos hídrics“. Tot seguit, el company Ignasi Servià, secretari de la Comissió de l’Aigua del COEAC, va tractar el tema de “La producció d’aliments i la seva demanda d’aigua“. A continuació, el company Joan Esteve va parlar de l'”Experiència pràctica d’agricultura de precisió i d’estalvi d’aigua en viticultura“. El següent ponent va ser el company Antonio Enjuanes, que va explicar quine és “El paper estratègic de les infraestructures de reg“.

      

Finalment, va tenir lloc la ponència de Miguel Ángel García, de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que va tractar el tema del “Canvi climàtic i agricultura en el pla hidrològic de l’Ebre“.

La sessió va concloure amb un torn obert de paraules, que va donar lloc a un debat molt interessant entre ponents i assistents.

Vídeo de la jornada

Ponències de la jornada

Enllaços relacionats

Ressò als mitjans de comunicació

   

Share This Post