Inici » Àgora » El COEAC i el CETAFC es reuneixen amb la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, per parlar sobre el Quadern integrat d’Explotació (QIE)

El COEAC i el CETAFC es reuneixen amb la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, per parlar sobre el Quadern integrat d’Explotació (QIE)

El COEAC i el CETAFC es reuneixen amb la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, per parlar sobre el Quadern integrat d’Explotació (QIE)

Aquest dimarts 11 de juliol va tenir lloc una reunió telemàtica, en què els col·legis COEAC i CETAFC vam traslladar al DACC les preocupacions sobre la nova normativa del Quadern integrat d’Explotació (QIE), que ja està disponible a la web del DACC (trobaràs tota la informació en aquest enllaç).

A la reunió van assistir-hi la directora general d’Agricultura i Ramaderia i companya Elisenda Guillaumes; la subdirectora general d’Agricultura Neus Ferrete; el cap del Servei de Sanitat Vegetal Jordi Giné; el cap del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària i company Josep Maria Virgili; la degana Conxita Villar; la tresorera Paquita Escoi; la secretària tècnica Maria Jesus Ortiz; la degana del CETAFC Montse Bas, i la secretària tècnica de Lleida del CETAFC Carme Perallón.

Per part del DACC, es va fer una breu exposició sobre la nova normativa i requeriments en relació amb el QIE, quant a terminis, continguts i responsabilitats, entre d’altres.

A continuació, per part dels dos col·lectius, es van posar sobre la taula les diferents preocupacions. Es va posar de manifest la important càrrega de feina que comporta la introducció de les dades i la complexitat d’aquestes, i que, segons la normativa, la responsabilitat recau sobre l’agricultor. A més, es va assenyalar la manca de tècnics/ques disponibles per dur a terme aquest assessorament, fet que dificulta poder garantir el compliment de la normativa i els terminis establerts. En aquest sentit, es va demanar que el Departament fomenti la promoció de les dues professions.

Pel que fa a l’assessorament pròpiament dit, es va demanar que l’administració vetlli perquè estigui en mans dels enginyers/es tècnics i dels enginyers/es agrònomsque són els que tenen exclusivament l’habilitació professional per fer aquest assessorament. Una eina que ho facilitaria seria que, en la identificació dels assessors, es fes constar el número de col·legiat/da. D’aquesta manera, s’evitaria l’intrusisme professional i es garantiria un servei de qualitat. Així mateix, es va plantejar la conveniència d’habilitar el procediment, a través d’una prescripció signada per l’assessor/a, per tal de valoritzar aquesta feina.

Finalment, des de la Direcció General, van mostrar la seva disposició i disponibilitat per organitzar qualsevol tipus de formació específica per donar a conèixer la situació i el funcionament del QIE.

Es valora molt positivament l’intercanvi d’impressions que es va fer per les dues parts i s’emplaça a mantenir el contacte per qualsevol cosa que pugui sorgir.

Enllaços relacionats

   

Share This Post