Inici » Àgora » Publicació: “Les plantes cultivades 2. Farratges”

Publicació: “Les plantes cultivades 2. Farratges”

Publicació: “Les plantes cultivades 2. Farratges”
Publicacions

Publicació: “Les plantes cultivades 2. Farratges”

AUTOR: Miquel Pujol i Palol

EDITOR: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Consulta l’index del llibre i alguns capitols en pdf al final de la notícia

TEMÀTICA: 

Publicació en format 2 volums.

El volum I té tres capítols. En el primer, la conservació dels farratges hi ocupa la part més extensa. Però a l’apartat sobre l’entorn de la producció farratgera, s’ha recollit, breument, estadístiques de produccions animals, i hi he presentat les races principals que aprofiten les pastures del país, les empreses productores de llavors i les persones que treballen investigant sobre farratges o fent-ne arribar la informació als ramaders.

La tria dels conreus farratgers que es presenten en el capítol segon ha estat feta d’acord amb la seva importància estadística actual. Llegint el llibre, cap persona que no sigui professional no podrà aprendre a cultivar els farratges, però crec que per als pagesos i ramaders, i, sobretot, per als estudiants que s’hi interessin, els aspectes destacats de cada conreu poden ser prou útils.

Per triar els ramaders que volia incorporar en el capítol darrer, tret d’alguns que havia anat coneixent al llarg dels anys, el Sr. Miquel Pujol ha pogut comptar, a cada comarca, amb les persones adients: exalumnes, tècnics de les oficines comarcals del Departament d’Agricultura i professionals del sector. M’he sentit privilegiat de trobar tants i tan bons col·laboradors!

La selecció dels ramaders que ha fet ha estat personal i no és pas completa, objectiu que, en cap cas, no pretenia: només volia tenir informació correcta sobre el funcionament dels farratges a diverses explotacions. Com que ha anat afegint, als ramaders previstos inicialment per a cada comarca, altres de nous (suggerits per companys coneixedors del sector), això a dut a algun desequilibri entre comarques, però el sr. Pujol no ha  volgut prescindir de ramaders que aportaven informació que ha considerat interessant.

El capítol quart –tom II– està destinat a presentar les diverses espècies que s’usen com a farratge, i l’ha preparat a partir d’informació bibliogràfica, com explica a l’inici del mateix capítol.

La bibliografia recull la que ha consultat directament i inclou, a més, la que considera útil per aprofundir en diversos aspectes tractats, sovint treballs d’investigadors o de divulgadors.

A part d’això, ha afegit, a peu de pàgina, unes citacions de treballs interessants, però centrats en un àmbit concret, només puntual en relació amb la producció de farratges.

ISBN: obra completa 978-84-617-6794-6
volum I: 978-84-617-7474-6
volum II: 978-84-617-7475-3

PREU

Preu: 40 euros

Les persones interessades en adquirir-lo es poden posar en contacte amb la secretaria tècnica del Col.legi.

Index del llibre i alguns capítols en pdf

Us deixem l’index del llibre i alguns capitols en pdf amb el següent contigut:

  • PRESENTACIÓ a càrrec de SÍLVIA BURÉS, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
  • PRÒLEG a càrrec de FREDERIC FILLAT, científic Titular del CSIC, jubilat.
  • CONTINGUT
  • VOLUM I. Producció i utilització dels farratges a Catalunya
  • – PRODUCCIÓ DE FARRATGES: Qüestions preliminars
  • – ELS FARRATGES A LES EXPLOTACIONS: GARROTXA
  • VOLUM II. Les plantes farratgeres
  • – Les plantes farratgeres: presentació
  • – Les plantes farratgeres: LOT CORNICULAT. (Lotus corniculatus L.)
  • ÍNDEX TEMÀTIC

NOTA

Si hi ha alguna persona interessada en rebre algun altre capítol en concret, li podem enviar en format pdf, prèvia sol·licitud per correu electrònic a agronoms@agronoms.cat

Consulta l’index del llibre i alguns capitols en pdf

Consulta també el preu especial pels col·legiats del llibre “LES PLANTES CULTIVADES. CEREALS”

Share This Post