Inici » Àgora » Visita tècnica amb els alumnes del Màster Oficial en Enginyeria Agronòmica

Visita tècnica amb els alumnes del Màster Oficial en Enginyeria Agronòmica

Visita tècnica amb els alumnes del Màster Oficial en Enginyeria Agronòmica

El passat dilluns 8 d’abril, el vocal d’afers exteriors del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms, Carles Estaran va acompanyar els estudiants del Màster Oficial en Enginyeria Agronòmica en una sortida tècnica per a conèixer diferents empreses i espais del Segrià relacionades amb la nostra professió. A la sortida també hi va participar la la coordinadora del MENAG, la companya Rosa Teira i l’estudiant del MENAG, Ferran Martí, representant dels alumnes a la Junta de Govern del COEAC.

En primer lloc, van sortir de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària en direcció a la Finca Doña Lola dedicada a la producció combinada de vinya i nous. Aquí van fer una visita per l’explotació i la línia de procés de la nou. La visita la va dur a terme el Xavier Farré, besnet del fundador de Raimat i propietari de la finca.

Seguidament, es van dirigir a l’Embassament dels dos llacs a Gimenells. Aquest és l’embassament de la capçalera de la comunitat de regants més gran de la Península Ibèrica. La visita va anar a càrrec de Juan Pérez, secretari de la comunitat.

Posteriorment, i per posar fi al matí, van anar a visitar la finca OTA, situada també a Gimenells. Una explotació de 1500 hectàrees que aposta per les energies renovables i utilitza un sistema híbrid d’injecció directa.

Després de dinar i reposar forces, van poder conèixer de primera mà la planta del Grup Diarte, a Sucs. Aquesta és una empresa dedicada a la deshidratació d’alfals a través d’un mètode de deshidratació sense trommel. Aquesta innovadora deshidratadora, no fa servir un trommel amb el farratge picat i després empata o granula, sinó que empesca en verd i posteriorment fa el tractament tèrmic de la deshidratació. La visita va anar a càrrec del CEO de l’empresa, Emilio Diarte.

Per posar fi a la jornada, els alumnes i els dos acompanyants van poder fer una visita al Parc d’Europa, a Almacelles, amb una explicació de la realització de l’obra del mateix parc.

En definitiva, la sortida va ser molt profitosa i va ser una molt bona ocasió per a estar en contacte amb la professió . Els assistents la van trobar d’allò més interessant.

Share This Post