Inici » Àgora » Trobada Enginyers Voluntaris 2020: “Enguany s’han fet accions, a través dels cinc col·legis professionals implicats, en els àmbits de la digitalització i logística al voltant de la COVID-19”

Trobada Enginyers Voluntaris 2020: “Enguany s’han fet accions, a través dels cinc col·legis professionals implicats, en els àmbits de la digitalització i logística al voltant de la COVID-19”

Trobada Enginyers Voluntaris 2020: “Enguany s’han fet accions, a través dels cinc col·legis professionals implicats, en els àmbits de la digitalització i logística al voltant de la COVID-19”

“La pandèmia ha agreujat una situació social preocupant que ja existia” Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

El 22 d’octubre va tenir lloc la trobada anual dels Enginyers Voluntaris, organitzada per la Comissió d’Acció Social de la que formem part el Col·legi d’Enginyers Agrònoms juntament amb el Col·legi d’Enginyers Industrials, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica, l’Associació d’Enginyers de Telecomunicacions i el Col·legi d’Enginyers de Camins. La jornada va ser en format virtual amb diferents ponències com la del president de la Comissió, Estanislau Sunyer que va explicar que va destacar “enguany s’han fet accions, a través dels cinc col·legis professionals implicats, en els àmbits de la digitalització i logística al voltant de la COVID-19”.

El president del Col·legi d’Enginyers Industrials Jordi Renom va donar la benvinguda destacant que “cada any som més. Ens trobem per veure’ns, explicar-nos i conjurar-nos”. L’acte va ser presentat per la periodista Elisabet Carnicé qui va destacar que la situació actual de pandèmia obra un “horitzó d’incertesa però hi ha un arbre de vida on conflueixen moltes mans per tirar endavant tots els reptes presents i futurs“.

Eduard Sala, director d’Acció Social de Càritas Barcelona, va explicar que “a causa de la pandèmia s’ha multiplicat per deu la distribució d’aliments i és gràcies a les moltíssimes mans que hi col·laboren que s’està podent dur a terme”. Lola de la Fuente, membre del Patronat de la Fundació Esclat Marina, va denunciar que “no podem seguir amb uns Serveis Socials amb tan pocs recursos. El finançament dels agents socials ha d’estar dins l’Agenda del Govern”.

I és que, com va dir Francina Alsina, “ja portem 7 mesos d’emergència per als que no estàvem ni avisats ni preparats. Calen canvis profunds i estructurals. 1 de cada 3 nens catalans és pobre”. Rafael Ruiz de Gauna, Director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, va assenyalar que “cal combinar una mirada a curt termini amb una de mig termini que permeti garantir la solvència de les entitats socials per seguir orientant-se a les persones que són el nostre objectiu”.

No estem en una nova normalitat sinó que estem en una nova realitat. El feble ara és més feble” va denunciar Eduard Sala de Càritas. Tots els ponents van coincidir en què la pandèmia els ha obligat a reinventar-se, a ser més creatius, i que cal posar aquest aprenentatge en valor.

Sinó vas poder assistir, pots veure el vídeo a continuació:

 

Font:  Enginyers Industrials

Share This Post