Inici » Àgora » Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)
General

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)

El DARP convoca la XVIII edició del premi PITA

Aquest premi pretén fomentar i incentivar a l’empresa agrària, a l’agroindústria i a les persones joves emprenedores perquè incorporin innovacions orientades a la millora de la competitivitat i de la sostenibilitat del sector.

Termini

Fins al 8 de juliol de 2019 (inclòs).

Destinataris

  • El Premi per a les modalitats a l’empresa agrària i a l’agroindústria està destinat a les empreses i persones del sector agroalimentari, l’agroindústria i les seves entitats associatives que:

– Hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que, com a conseqüència d’aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte, o bé
– Hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambienta i les bones pràctiques.

  • El premi en la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a està destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que en el moment de presentar la sol·licitud, no tinguin més de 40 anys d’edat que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional.

Modalitats

S’atorguen tres modalitats dotades, cadascuna d’elles, d’un premi de 6.000 euros així com també tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros per a cadascuna d’elles.

Les modalitats són:

  • A. Premi a l’empresa agrària per la implementació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin diferents per a d’altres empreses del sector.
  • B. Premi a l’agroindústria per innovacions en els processos, la gestió o en els productes de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
  • C. Premi al/la jove/a emprenedor/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un /a emprenedor/a innovador/a.

Documentació relacionada

Guia per a la tramitació telemàtica 

Publicació resolució de la convocatòria al DOGC

Més informació

Web DARP

Web Ruralcat

 

Compartir