Inici » Àgora » Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2023

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2023

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2023

El Departament d’Agricultura ha convocat els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)

Presentació propostes fins el 20 de setembre de 2023

Aquest premi pretén fomentar i incentivar a l’empresa agrària, a l’agroindústria i a les persones joves emprenedores perquè incorporin innovacions orientades a la millora de la competitivitat i de la sostenibilitat del sector.

Destinataris

El Premi per a les modalitats a l’empresa agrària i a l’agroindústria està destinat a les empreses i persones del sector agroalimentari, l’agroindústria i les seves entitats associatives que:

  • Hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que, com a conseqüència d’aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte, o bé
  • Hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambienta i les bones pràctiques.

Jove emprenedor/a innovador/a

El premi en la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a està destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que en el moment de presentar la sol·licitud,les persones beneficiàries han de tenir una edat compresa entre els 18 i els 40 anys (ambdós inclosos) i que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional.

 

 

Termini

El Termini: Del 27 de juny al  20 de setembre de 2023, inclosos.

Modalitats

S’atorguen tres modalitats dotades, cadascuna d’elles, d’un premi de 8.000 euros així com també tres nominacions amb una dotació econòmica de 4.000 euros per a cadascuna d’elles.

Les modalitats són:

  • A. Premi a l’empresa agrària per la implementació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin diferents per a d’altres empreses del sector.
  • B. Premi a l’agroindústria per innovacions en els processos, la gestió o en els productes de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
  • C. Premi al/la jove/a emprenedor/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un /a emprenedor/a innovador/a.

Més informació

Share This Post