Inici » Àgora » Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2020
General

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2020

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2020

El Departament d’Agricultura ha convocat els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) malgrat la crisi del Covid-19

El termini de presentació de candidatures és de dos mesos a comptar des del 22 de juny  fins el  21 d’agost (inclòs).

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya treballa des de l’inici de l’emergència sanitària per a donar continuïtat a totes les actuacions de suport al sector agroalimentari, forestal, pesquer i del medi rural.

És per això que, malgrat tot, el DARP ha convocat la dinovena edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i vol fer una crida a la participació per a seguir posant en valor, un cop més, la tasca d’aquest sector vital per a l’economia del país, com s’està fent palès en l’actual crisi sanitària.

Amb el premi  PITA, el Departament d’Agricultura pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d’innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquestes actuacions entre les empreses agroalimentàries, a fi que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, benestar i equilibri territorial.

Destinataris

Amb aquests guardons, el Departament vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions que comportin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

Així, el premi a l’Empresa agrària reconeix la implementació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector; el premi a l’Agroindústria es dedica a les innovacions en els processos, la gestió o en els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària i, per últim, el premi al/a la Jove emprenedor/a innovador/a distingeix la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/de una emprenedor/a innovador/a.

Termini

El termini de presentació de candidatures és de dos mesos a comptar des del 22 de juny  fins el  21 d’agost (inclòs).

Els premis i les nominacions concedides es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya http://seu.gencat.cat, i en el web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

Modalitats

S’atorguen tres modalitats dotades, cadascuna d’elles, d’un premi de 6.000 euros així com també tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros per a cadascuna d’elles.

Les modalitats són:

  • A. Premi a l’empresa agrària per la implementació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin diferents per a d’altres empreses del sector.
  • B. Premi a l’agroindústria per innovacions en els processos, la gestió o en els productes de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.
  • C. Premi al/la jove/a emprenedor/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un /a emprenedor/a innovador/a.

Premiats en la sessió anterior

Els premiats en la passada edició van ser: en la modalitat Agroindústria, Formatgeries Montbrú, fou la candidatura guanyadora, i Noel Alimentària SAU, la finalista.  En la modalitat Empresa agrària, la guanyadora va ser SAT la Reula, i la finalista Carrera d’en Bas. I en la modalitat Jove Emprenedor/a Innovador/a, la guanyadora va ser Maria Costa de l’Escairador, i el finalista Eduard Borràs d’Hawo Fruits Spain SL.

Font: RURALCAT

Més informació

 

Compartir