Inici » Àgora » Oberta la convocatòria del Premi Indústria 4.0
General

Oberta la convocatòria del Premi Indústria 4.0

Oberta la convocatòria del Premi Indústria 4.0

La data límit per presentar candidatures és el  21 d’abril de 2019.

Bases del Premi disponibles en la web Premi Indústria4.0

El lliurament del Premi es farà en el marc del Fòrum Indústria 4.0, que tindrà lloc el 31 de maig de 2019.

PREMI INDÚSTRIA 4.0

La Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya, formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, promou el “Premi Indústria4.0” amb l’objectiu de reconèixer la contribució de les empreses que, de forma pionera, estan duent a terme iniciatives i projectes innovadors en aquest àmbit, i alhora difondre experiències que ajudin a identificar les oportunitats que pel conjunt de les empreses del país proposen les tecnologies que conformen el que anomenem Indústria 4.0.

Amb la voluntat de sumar esforços entre totes les entitats associatives empresarials i professionals compromeses en ajudar als seus membres a aprofitar les oportunitats que ofereixen les tecnologies implicades en la Industria 4.0, el Premi es proposa com a punt de trobada i reconeixement col·lectiu, evitant la dispersió d’esforços.

EDICIÓ 2019

Convocatòria oberta pels “Premis Indústria 4.0” que atorga la Comissió d’Indústria 4.0 dels Enginyers de Catalunya, en el marc del IV Fòrum Indústria 4.0 que se celebrarà el proper 31 de maig de 2019 en l’Espai Endesa. Aquests guardons tenen la voluntat de reconèixer la contribució de les empreses que estan duent a terme iniciatives i projectes innovadors en aquest àmbit o des de Catalunya.

La data límit per presentar candidatures és el 21 d’abril de 2019. Els guardons són el “Premi Indústria 4.0” que distingeix l’empresa que hagi implantat la millor iniciativa en l’àmbit de la Indústria 4.0 i “l’Accèssit Indústria 4.0” que distingeix les empreses amb implantacions remarcables.

L’any passat es va atorgar el “Premi Indústria 4.0” a l’empresa Effitronix per la seva solució MICO24 Nano, un sistema de monitoratge i control que elimina les barreres més habituals que es produeixen en els processos de digitalització de les plantes de producció. Els guanyadors dels “Accèssits Indústria 4.0” que es van atorgar en el III Fòrum Indústria 4.0 van ser el projectes Data Driven Steel 4.0 de Celsa Group, una plataforma IoT distribuïda en un entorn siderúrgic, i Inficker de INFAIMON, una solució de bin picking a través de la visió artificial en 3D.

CATEGORIES  2019

Els premis que s’atorguen són els següents:

 • “Premi Indústria4.0“, guardó que distingeix l’empresa que hagi implantat la millor iniciativa en aquest àmbit.
 • “Accèssit Indústria4.0“, guardó que distingeix empreses amb implantacions remarcables.

BASES 2019

 • Es podrà presentar qualsevol empresa amb seu social a Catalunya o que hagi desenvolupat o implantat un projecte Indústria 4.0 a Catalunya.
 • Es valoraran iniciatives posades en marxa durant el període transcorregut des de l’anterior edició del Premi.
 • Una candidatura podrà ser presentada per:
 • D’entre totes les candidatures, un Comitè d’experts format per representants de la Comissió Indústria 4.0 i d’Acció seleccionaran les candidatures finalistes.
 • Per ser considerada finalista, es tindran en compte els següents criteris:
  • La consideració de solució “Indústria 4.0”
  • La novetat tecnològica de la implantació realitzada
  • La complexitat tecnològica de la solució proposada
  • L’impacte en el model de negoci de l’empresa
 • Les candidatures finalistes seran valorades pel Jurat del Premi, integrat pel President de la Comissió Indústria 4.0 i un membre de cadascuna de les associacions / col·legis d’enginyeria que conformen la Comissió Indústria 4.0.
 • Els finalistes podran ser convidats a presentar públicament el seu projecte en el marc del IV Fòrum Indústria 4.0.
 • El Jurat seleccionarà un guanyador. Concedirà també diversos accèssits si, en reconeixement a determinades circumstàncies, ho considera oportú.
 • Els premis es lliuraran durant el Fòrum Indústria 4.0,
 • El veredicte del Jurat serà inapel·lable. La participació en el Premi pressuposa la plena acceptació d’aquestes Bases.

CALENDARI 2019

 • La data límit per presentar candidatures és el 21 d’abril de 2019.
 • El Jurat es reunirà la setmana del 6 de maig de 2019.
 • El Jurat comunicarà als candidats la seva nominació a partir del 13 de maig de 2019.
 • El Fòrum Indústria 4.0, marc de lliurement del Premi, tindrà lloc el 31 de maig de 2019.

 

El Premi Indústria4.0 compta amb la implicació d’entitats i associacions empresarials que tenen un interès en l’àmbit de la Indústria 4.0.
El conjunt d’aquestes entitats s’agrupen en el Consell d’Impuls del Premi

 

Més informació

Compartir