Inici » Àgora » Nova Fitxa Tècnica sobre les pràctiques agrícoles pel pagament verd o ‘greening’

Nova Fitxa Tècnica sobre les pràctiques agrícoles pel pagament verd o ‘greening’

Nova Fitxa Tècnica sobre les pràctiques agrícoles pel pagament verd o ‘greening’

La campanya 2015 molts agricultors hauran d’introduir-les per a poder rebre ajuts de la PAC. En aquesta fitxa es repassen aspectes tècnics relacionats amb la seva implementació.

El DAAM ha publicat la Fitxa Técnica número 51, "Pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient (pagament verd o ‘greening’)".

El DAAM ha publicat la Fitxa Técnica número 51, "Pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient (pagament verd o ‘greening’)". La campanya 2015 molts agricultors hauran d’introduir-les per a poder rebre ajuts de la PAC. En aquesta fitxa es repassen aspectes tècnics relacionats amb la seva implementació.

El reglament (UE)1307/2013 modifica les normes aplicables als pagaments directes d’ajuts que reben els agricultors en el marc de la Política Agrícola Comuna (PAC) i introdueix el pagament per l’aplicació d’algunes pràctiques agrícoles beneficioses pel clima i el medi ambient, com la diversificació de conreus i comptar amb superfícies d’interès ecològic.

Es preveu que aquestes pràctiques contribueixin a augmentar la superfície d’alguns cultius (colza, gira -sol, proteaginoses, etc.) i introdueixin nous escenaris en la fertilització i la sanitat vegetal.

Pel que fa a la diversificació de conreus, la major part de les explotacions d’una superfície entre 10 i 30 ha de terres de conreu han de cultivar un mínim de 2 cultius diferents i les superiors a 30 ha, almenys 3. Aquests s’han de cultivar respectant unes proporcions determinades per normativa: el cultiu principal no pot suposar més del 75% i els dos principals junts no més del 95%.

Quan a les superfícies d’interès ecològic (SIE), les explotacions de més de 15 ha de superfície de conreu han de comptar amb un mínim de terres de guaret (un 5% de la superfície cultivada) i/o de determinades lleguminoses (un 7,14% de la superfície cultivada).

Aquesta fitxa tècnica ens parla de com l’alternança de conreus de famílies botàniques diferents en un mateix terreny (rotació), gestionada adequadament, ens pot oferir diverses avantatges agronòmiques: la millora de l’estructura i de la fertilitat del sòl, facilitar el control de males herbes, disminuir el risc d’algunes plagues i malalties, etc.

Recorda que pots consultar altres fitxes tècniques del PATT a l’apartat de Transferència Tecnològica de ruralcat.


Font: ruralcat

Informació relacionada

Share This Post