Inici » Àgora » Nova edició de l’iFest, la competició de reptes que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor entre els i les joves de Catalunya

Nova edició de l’iFest, la competició de reptes que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor entre els i les joves de Catalunya

Nova edició de l’iFest, la competició de reptes que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor entre els i les joves de Catalunya

Ja està en marxa una nova edició de l’iFest (https://ifest.cat), una iniciativa de la Generalitat de Catalunya adreçada als i les estudiants d’entre 15 i 30 anys, que té com a propòsit fomentar la innovació i l’esperit emprenedor entre els i les joves del nostre país i fer aflorar el seu talent, alhora que donen solució als constants reptes que planteja la nostra societat.

Els Reptes

Els i les joves (players) hauran d’escollir entre un dels reptes i desenvolupar un prototip com a solució, que defensaran en les diferents fases de la competició. L’edició d’enguany planteja diversos reptes que provenen de la mateixa Administració, entitats i d’empreses privades referents en tecnologia, ciència o innovació i vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Formació pels equips i pel professorat per preparar els reptes

Com a novetat d’enguany, l’iFest ofereix un programa intensiu online d’entrenament a través del qual els equips i el professorat al seu ritme podran formar-se en prototipatge, innovació i emprenedoria a través de design thinking per preparar els reptes:

  • Dates: Del 27 de febrer fins al 24 de març
  • Contingut: Design Thinking (Empatitzar, Definir, Idear, Prototipar, Testejar), Lean Canvas, eines de prototipatge (No code) i comunicació (com presentar el projecte)
  • Metodologia: Continguts distribuïts en 8 blocs. Cada bloc constarà de vídeos, recursos i activitats. Al final de cada bloc hi haurà una sessió síncrona amb consells i aclariments de dubtes. Les sessions síncrones seran dos dies a la setmana, a les 11:30h i 18:30h. Les sessions es gravaran per poder ser consultades en qualsevol moment
  • Hores totals plantejades: Cada bloc està pensat per tenir una dedicació al voltant de 4 – 6 hores. En total, al voltant de les 40 hores.

Inscripcions: Les inscripcions a l’iFest Bootcamp estaran obertes fins al 23 de febrer. És el moment que l’alumnat formi els seus equips i escullin repte. Descobriu com fer les inscripcions aquí https://bootcamp.ifest.cat/login/institution/ifest

La participació al Bootcamp no és obligatòria per participar a la iFest Competition, però és altament recomanable. A més, qui no pugui seguir la programació prevista en aquestes dates, podrà fer-ho al seu ritme durant el curs.

Els millors equips presentaran els seus projectes en un Demo Day davant un jurat format per experts i expertes que valoraran la seva idea. La competició és divideix en dues categories: Júnior (15 – 17 anys) i Sènior (18 – 30 anys) i consta d’una preselecció de candidatures, una semifinal (online) i la final (presencial).

iFest Challenge Competition

Una vegada finalitzat l’iFest Bootcamp, obrirem les inscripcions per a la iFest Challenge Competition. Més endavant concretarem les dates.

Els tres millors equips de cada categoria guanyaran l’iFest Challenge Competition i el seu premi serà accelerar els seus projectes a la iFest Acceleration. Els equips que resultin guanyadors de la Challenge Competition tindran l’oportunitat de participar en un programa d’acceleració a Catalunya (Júnior i Sènior) i, poc després, en una ciutat de l’estranger (només Sènior). Gaudiran d’un programa que integrarà mentoria, ponències personalitzades, visites a empreses emergents (startups) i, per últim, se’ls proporcionarà ajuda per testejar la solució en el mercat.

Més informació

Per a més informació, consulteu la web de l’iFest o feu arribar les vostres preguntes a l’adreça ifest@gencat.cat. També es publica tota la informació de l’iFest al perfil @emprencat a Twitter i Instagram.

 

Share This Post