Inici » Àgora » Nous projectes d’Enginyers Voluntaris

Nous projectes d’Enginyers Voluntaris

Nous projectes d’Enginyers Voluntaris

El passat dia 9 de juliol es va fer la presentació dels nous projectes d’Enginyers Voluntaris a una sala cedida pel Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB)

Aquest servei Intercol·legial treballa per aportar a entitats del Tercer Sector Social, els coneixements i  experiència de gestió i tècnics que són propis del col·lectiu dels enginyers. Això es fa oferint voluntaris siguin enginyers en actiu o jubilats. Actualment, el grup està format per:

  • Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC)
  • Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF)
  • Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (telecos.cat)
  • Col·legi d’Enginyers de Camins Canals I Ports de Catalunya (Camins.cat)
  • Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (Agrònoms)

Alba Pi, de Punt de Referència, va fer la presentació del projecte de Mentor d’Habilitats i el programa Referents que desenvolupa aquesta entitat i Enginyers Voluntaris hi col·labora. Aquesta activitat ja s’ha dut a terme en anteriors edicions a plena satisfacció dels mentorats, entitat i mentors voluntaris que hi han participat. L’objectiu és la integració de joves en risc d’exclusió social. Més informació AQUÍ.

Un altre projecte és la Transformació Digital en les ONG. La presentació ha estat a càrrec d’en José Manuel Rodríguez del Col·legi d’Enginyeria en Informàtica. És una col·laboració amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. L’objectiu és assessorar a les entitats en la planificació de la transformació digital de forma integral i eficient depenent dels objectius i situació de cada organització.  Més informació AQUI.

Enginyers Voluntaris des de la seva creació, ara fa vuit anys, ha contactat amb uns 150 enginyers, 60 entitats sense ànim de lucre i ha participat amb 67 projectes en aquestes entitats. Pots veure els actualment disponibles AQUÍ.

Entre altres, ens ha arribat aquesta petició:

Suport a la definició de Plans de Transformació Digital

Descripció

Des d´Enginyers Voluntaris busquem una persona que de forma voluntària ajudi a una entitat-federació del tercer sector a elaborar a curt termini un Pla de Transformació Digital o un Pla d´Innovació Tecnològica, segons sigui el cas, aportant la seva experiència en l’àmbit de la consultoria. Més informació AQUÍ

Aquest projecte no inclou el suport en el desplegament del Pla resultant que s’elaborarà, aquesta segona fase s’estudiarà amb l’equip d’Enginyers Voluntaris en acabar la primera fase pilot.

Entitats sol·licitant del servei

TAULA DEL TERCER SECTOR: 

La Taula del Tercer Sector som la institució que representem el conjunt de les entitats socials catalanes. Agrupem 34 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya, les quals representen i aglutinen en conjunt a més de 3.000 entitats socials no lucratives. És una Entitat Declarada d’Utilitat Pública.  http://www.tercersector.cat/qui-som/presentacio

FEPCCAT:

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) es va fundar l’any 2000 amb l’objectiu d’unir les entitats catalanes que treballaven pel benestar de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars a Catalunya.

Des de llavors, la FEPCCAT s’ha dedicat a incidir en les polítiques socials catalanes, amb l’objectiu de brindar els recursos necessaris i millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altes necessitats de suport, així com a aconseguir la seva inclusió social. Alhora, la FEPCCAT representa els interessos de cadascuna de les seves entitats membres, amb la finalitat de mantenir i millorar la seva qualitat.

https://www.fepccat.org/qui-som/

La seu central està a Lleida.

MINYONS, ESCOLTES I GUIES DE CATALUNYA:

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat. Som 15.000 infants i joves en prop de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius. https://www.escoltesiguies.cat/qui-som

Des de la seu central en Valldoreix, treballa en tot el territori en la seva escola de formació, la promoció del voluntariat i la gestió de centres d’acampada.

FUNDESPLAI:

Fundació Catalana de l’Esplai és una organització sense ànim de lucre creada l’any 1996 que té com a missió “educar els infants i els joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora”.

https://fundesplai.org/ca/

Des de la seu central en El Prat de Llobregat, treballa en l´àrea d´inclusió socio-educativa, la promoció del voluntariat i la inserció laboral.

Dedicació per part del voluntari

Des de 4 h setmanals (màxima dedicació) a 4 h mensuals, depenent del temps i equip que hi dediqui l’entitat i també de la complexitat.

Cal remarcar que és l’entitat qui fa el pla i el voluntari assessora i acompanya.

La durada de la realització del pla de transformació digital i la dedicació del voluntari es fixarà en cada cas en la primera reunió de treball però l’estimació serà de 2 a 4 mesos.

Etapes del projecte

  1. Revisió del model de negoci de l´entitat, entenent model de negoci com l´activitat i processos actuals per dur-la a terme.
  2. Anàlisi de les eines digitals disponibles.
  3. Nivell d’ús d’aquestes eines. Punts forts i punts febles.
  4. Identificació dels àmbits i prioritats de digitalització de l’entitat amb criteris de millora: Màrqueting i comunicació, serveis i gestió interna.
  5. Definició de l’equip de treball de l’entitat i dedicació.
  6. Pressupost.
  7. A partir dels punts anteriors definir les etapes del projecte de transformació digital i els objectius que es volen aconseguir en cada una d’elles.
  8. Programa i eines de seguiment i avaluació de resultats.

Per  a més informació poseu-vos en contacte amb: Montse Hita 93 319 23 00 o envieu un e-mail a: mhita@eic.cat

Share This Post