Inici » Àgora » Nous acords de l’AQPE i l’AIPE amb l’Engineering Council, per facilitar la mobilitat professional entre Espanya i el Regne Unit

Nous acords de l’AQPE i l’AIPE amb l’Engineering Council, per facilitar la mobilitat professional entre Espanya i el Regne Unit

Nous acords de l’AQPE i l’AIPE amb l’Engineering Council, per facilitar la mobilitat professional entre Espanya i el Regne Unit

L’AQPE (Agència de Qualificació d’Enginyers Professionals) i l’AIPE (Asociación de Ingenieros Profesionales de España) han arribat a nous acords amb l’Engineering Council, que facilitaran la mobilitat i el reconeixement dels professionals de l’enginyeria entre el Regne Unit i Espanya.

L’AIPE té la seu a Madrid i AQPE representa la regió catalana, amb seu a Barcelona. Els acords s’han pogut donar perquè tant els estàndards de competència AIPE com AQPE es basen molt estretament en l’estàndard britànic per a la competència i el compromís d’enginyeria (UK-SPEC) de l’Engineering Council i els seus processos, inclosa una entrevista de revisió professional, són similars. Totes elles tenen els seus estàndards vigents durant sis anys (amb el suport de la Institució d’Enginyers Mecànics, IMechE) i atorguen títols com Enginyer Professional Expert i Enginyer Professional Sènior.

Aquests nous Admissions Pathway Agreements (APA) creen processos racionalitzats per al registre professional d’una manera senzilla, amb l’objectiu de minimitzar qualsevol duplicació dels processos d’avaluació. Això facilita la mobilitat professional de l’enginyeria i manté la confiança pública en la qualitat de la competència professional en ambdues jurisdiccions. Per donar suport a això, els enginyers registrats a l’Engineering Council o certificats per AIPE i AQPE han de demostrar que estan mantenint i desenvolupant la seva competència professional mitjançant un procés de Desenvolupament Professional Continu (CPD).

Tot i que no hi ha cap requisit legal d’estar matriculat com a Enginyer Professional per realitzar treballs d’enginyeria a Espanya, algunes àrees de treball estan reservades i requereixen el registre al departament de govern corresponent. Aquestes inclouen Enginyer de camins, canals i ports; Enginyer Industrial, i altres funcions d’enginyeria que impliquen la signatura de dissenys, planificació i gestió del manteniment i control de documents. A efectes del registre amb el govern espanyol, el Regne Unit es tracta com a estat membre de la UE fins a finals de 2025. La certificació com a Enginyer Professional pot donar suport al registre d’aquestes àrees de treball reservades i és valorada pels empresaris a Espanya.

Alasdair Coates, conseller delegat de l’Engineering Council, va dir: “El reconeixement mutu del registre professional entre el Regne Unit i Espanya és important, i aquest acord proporciona tranquil·litat als inscrits ja que el reconeixement de la seva competència professional continuarà. L’enginyeria és una professió global i l’objectiu de l’activitat internacional de l’Engineering Council és garantir que els nostres estàndards siguin reconeguts globalment i facilitar la mobilitat internacional dels professionals de l’enginyeria”.

S’espera que els representants d’AIPE i AQPE vagin a Londres el 20 d’octubre per a la signatura formal d’aquests acords.

Aquestes APA amb organismes espanyols formen part del nostre treball més ampli de mobilitat internacional i reconeixement professional, que inclou la col·laboració amb ENGINET. ENGINET és una xarxa d’associacions d’enginyeria europees que utilitzen l’avaluació basada en competències, fundada el març de 2020, amb membres fundadors del Regne Unit, Espanya, Itàlia, França, Portugal i els Països Baixos. L’objectiu de l’associació és avançar cap al reconeixement mutu de la competència professional. ENGINET ha establert ara una entitat jurídica, amb domicili a la seu de SNIPF a Tolosa. La seva funció de Secretaria té la seu a Barcelona, ​​amb l’equip de l’AQPE.

Font: Web de l’Engineering Council

     

Share This Post