Inici » Àgora » Maria Serret, guanyadora del IV Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final del Màster en Enginyeria Agronòmica.

Maria Serret, guanyadora del IV Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final del Màster en Enginyeria Agronòmica.

Maria Serret, guanyadora del IV Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final del Màster en Enginyeria Agronòmica.

El premi d’aquesta edició atorgat al projecte: “Projecte d’un celler amb capacitat de 60.000 kg de raïm al terme municipal de Verdú (Lleida), pertanyent a la D.O. Costers del Segre.”

Per quart any consecutiu, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb la col·laboració i patrocini econòmic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha premiat el talent i l’excel·lència dels Treballs Finals de Màster de la titulació superior de Màster en Enginyeria Agronòmica (MENAG) defensats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UDL).

Aquest premi pretén posar en valor el talent dels alumnes que es convertiran en enginyers agrònoms i enginyeres agrònomes i ser un impuls per al seu creixement professional.

En aquesta edició el jurat format per membres de la Junta de Govern del Col·legi i de l’IRTA, ha decidit atorgar el reconeixement a la companya Maria Serret Martí pel seu treball.

RESUM:

El projecte consisteix en dissenyar i edificar un celler per l’elaboració de vins negres de criança, amb una capacitat de 60.000 kg de raïm. S’ha ubicat al terme Municipal de Verdú(Urgell, Lleida), pertanyent a la Denominació d’Origen Costers del Segre.

Pretén ser un espai funcional on es prioritzi aconseguir unes condicions òptimes per elaborarvi i la seva posterior criança, amb un disseny que té el desig de passar desapercebut fusionant-se amb el paisatge.El seu enjardinament segueix la dinàmica de la integració paisatgística,amb conreus agrícoles típics de la zona com vinya, cereal d’hivern i olivera, els quals formen part d’un mosaic constituït per un paisatge ordenat en petites parcel·les integrades al relleu.

Cada cop més el sector vitivinícola s’orienta cap a la investigació i desenvolupament de noves tècniques de models productius, però no s’ha d’oblidar que la tradició hi contínua tenint un important pes específic.L’objectiu d’aquest celler és arribar a optimitzar la qualitat del producte, sense caure en l’excessiva industrialització del procés productiu, que aniria en detriment d’una elaboració pròpia i artesanal d’un lloc determinat.Tambéinclou l’avaluació financera de les diferents opcions per dotar de viabilitat el projecte.

S’observa que les variacions de rendibilitat, no són per la influència de les diferents opcions de finançament, sinó per l’oscil·lació del preu de venda del producte. Es conclou que per rendibilitzar la inversió, cal buscar segments demercat d’alt o mig-alt poder adquisitiu ( ≥ 5 €, ex celler price).

Es convida a descobrir el sector vitivinícola; les visites podran conèixer, no solament les instal·lacions del celler, sinó també les vinyes, les tradicions i el poble, oferint la possibilitat de visitar el Castell i l’església de Santa Maria d’estil gòtic i romànic, i també el Santuari de Sant Pere Claver.

Podeu trobar l’entrega del premi i la presentació de la Maria Serret a continuació:

 

Notícies relacionades

Share This Post