Inici » Àgora » La intensificació sostenible com a resposta al Pacte Verd de la Unió Europea: reptes i exemples a la producció fructícola i en el consum alimentari

La intensificació sostenible com a resposta al Pacte Verd de la Unió Europea: reptes i exemples a la producció fructícola i en el consum alimentari

La intensificació sostenible com a resposta al Pacte Verd de la Unió Europea: reptes i exemples a la producció fructícola i en el consum alimentari

Article del company Dr. Ignasi Iglesias, 2D Technical Manager. Agromillora Group, publicat a Revista de Fructicultura núm. 79, de  gener 2021.

L’article  descriu, en la primera part, els aspectes més importants referents a el “Pacte verd” i l’estratègia de la “Granja a la taula” de la Unió Europea (UE), amb l’ambició de liderar les polítiques verdes a escala global i, mitjançant una cadena alimentària eficient, fer front a la crisi climàtica i la protecció de l’entorn.

Aquesta estratègia té com a objectiu aconseguir una major sostenibilitat en la cadena de valor alimentària, des del productor fins al consumidor, amb implicacions directes en els productors. La major sostenibilitat ambiental en la producció agrícola es pretén aconseguir amb una major eficiència en l’ús dels inputs, l’ increment de la producció ecològica i el foment de la biodiversitat, gràcies a l’aplicació dels eco-esquemes com a base d’aquesta estratègia.

A la segona part s’exposen els conceptes d’eficiència i sostenibilitat en espècies fruiteres que passen per la intensificació, amb exemples d’eficiència i sostenibilitat en fruiters i en olivera. Es reflecteixen, així mateix, les tendències de consum alimentari en l’horitzó 2050, amb una importància creixent de l’alimentació saludable i l’increment previsible de l’consum de proteïnes d’origen vegetal com són els fruits secs, la fruita fresca i les lleguminoses.

 

Consulta la publicació de l’article aquí

Consula l’article clicant a la imatge

 

Share This Post