Inici » Àgora » Èxit del Congrés del sector Porcí 333 Experience Instal·lacions i Medi Ambient

Èxit del Congrés del sector Porcí 333 Experience Instal·lacions i Medi Ambient

Èxit del Congrés del sector Porcí 333 Experience Instal·lacions i Medi Ambient

Els dies 14 i 15 de desembre de 2022, va tenir lloc la primera edició del Congrés 333 Experience instal·lacions i medi ambient en el sector porcí, en format presencial i online, coorganitzat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC). 

En el Congrés es va parlar sobre l’actualitat i les novetats en el sector porcí, abordant les diferents problemàtiques i reptes des del punt de vista de l’enginyeria i la gestió. Hi va haver molta assistència i la valoració general va ser molt bona.

El Col·legi, com a coorganitzador, va estar present a l’acte d’inauguració i al de cloenda. 

1r dia de Congrés (inauguració)

El primer dia va arrencar amb la inauguració del Congrés, a càrrec del 333 Corporate, CETAFCat , UdL – ETSEA, COEAC i INTERPORC. El company Pedro López va parlar en representació de l’empresa organitzadora del Congrés, 333 Corporate, i va explicar que la intenció és celebrar les següents edicions a diferents llocs, de manera que es converteixi en un Congrés itinerant, amb el seu inici a la ciutat de Lleida, ja que és on es concentra bona part del sector porcí.

López també va reivindicar el paper dels enginyers i enginyeres agrònomes, per al bon funcionament del sector, i en aquest sentit va agrair al COEAC l’assistència i coorganització del Congrés.

Per la seva banda, la degana Conxita Villar, en representació del Col·legi, va explicar que la decisió de col·laborar amb el Congrés va ser molt ràpida de prendre, ja que el sector porcí és un camp de treball molt important de l’enginyeria agronòmica. A més, va destacar que es tracta d’un sector amb molt pes, tant a Catalunya en general com a Lleida en concret; fet que, a la vegada, ajuda a mantenir bona part de la població en el medi rural.

Seguidament, Villar va parlar de les persones que es guanyen la vida en el sector ramader i el porcí en concret, ja que s’esforcen per cuidar el benestar animal i l’eficiència, i per tant treballen per la sostenibilitat mediambiental i la rendibilitat econòmica.

Durant la resta de jornada, van tenir lloc diverses ponències, relacionades amb el disseny de gestacions, maternitat lliure, maximització de confort, reducció d’emissions, gestió de granges, millora de bioseguretat externa…, i una taula rodona sobre cap on avança el disseny de les granges d’engreix.

2n dia de Congrés (clausura)

El dijous 15 de desembre va tenir lloc el segon dia de Congrés, que va comptar amb diverses ponències al matí, sobre nous reptes ambientals, MTDs, aprofitament del purí, redacció de projectes de granja…, i una taula rodona a la tarda, sobre com reduir el sostre d’emissions i tecnologies de gestió mediambiental.

Finalment, la clausura del Congrés va anar a càrrec de 333 Corporate, CETAFCat , UdL – ETSEA, COEAC i INTERPORC.

En representació del COEAC, el delegat de Lleida Domènec Vila va felicitar els organitzadors pel contingut del Congrés, així com agrair l’assistència de tots els participants i col·laboradors d’aquest. A més, va destacar la importància de la innovació, i del coneixement i talent de les persones que la implanten; en el nostre cas, els enginyers i enginyeres agrònomes.

       

Share This Post