Inici » Àgora » El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

El 12 de gener es va obrir la darrera fase de participació ciutadana en el procés d’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya. Fins el 15 de febrer de 2022 es pot consultar el document de l’agenda i fer-hi aportacions mitjançant el portal Participa.

Aquest és el darrer pas del procés participatiu engegat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant la Comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). Des del mes de febrer partint de 6 tallers temàtics i 15 de territorialitzats s’han recollit nombroses propostes que han donat com a resultat un document final amb 900 accions. Aquest és el document sobre el que ara es poden fer noves aportacions i esmenes a través del canal Participa.

Les accions proposades s’ordenen entorn a set grans reptes:

  • Persones, benestar i Repte demogràfic.
  • Transició ecològica
  • Territori connectat
  • Sistema agroalimentari
  • Gestió forestal
  • Innovació i dinamització social i econòmica
  • Governança

L’Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l’espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament mitjançant la diversificació econòmica. L’Agenda és un element clau per a l’equilibri i la cohesió territorial del país. Aquesta garantia li permetrà afrontar reptes de futur com són el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, mitjançant les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; fer front a la transició energètica, de manera ordenada, per a aconseguir una energia deslligada del carboni el 2050, i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tingui en compte les necessitats de l’espai rural i la gent que hi viu en totes les polítiques del país.

Documents relacionats

Agenda Rural Catalunya Llista total d’accions 

Share This Post