Inici » Àgora » El Col·legi d’Enginyers Agrònoms debat sobre l’ús eficient de l’aigua en l’agricultura i la motivació com actitud positiva davant els moments incerts

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms debat sobre l’ús eficient de l’aigua en l’agricultura i la motivació com actitud positiva davant els moments incerts

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms debat sobre l’ús eficient de l’aigua en l’agricultura i la motivació com actitud positiva davant els moments incerts
Nota de premsa

El COEAC va organitzar una trobada virtual amb l’enginyer agrònom referent internacional de la gestió de l’aigua Elias Ferreras, qui va destacar una anomalia a les temperatures de l’aire sobre el planeta que afecta a la quantitat de pluja.

Barcelona, 21 de maig de 2021.- El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va celebrar el passat divendres 14 de maig la festivitat de Sant Isidre 2021, una commemoració patronal que la institució va voler festejar amb tots els col·legiats i col·legiades i les seves famílies. Enguany, a causa de la pandèmia per Covid-19, un centenar de col·legiats van retrobar-se virtualment per celebrar la tradicional festa, que va consistir en un webinar liderat per dos ponents d’alt nivell.

La trobada va comptar amb Elías Fereres, doctor enginyer agrònom, catedràtic per la Universitat de Córdoba, acadèmic numerari de la Real Academia de Ingeniería IAS-CSIC i assessor de la FAO. Fereres va tractar la qüestió de la importància de l’aigua i de com estem afrontant el seu esgotament. Davant la pregunta de si ens quedarem sense aigua, va fer una reflexió negant la possibilitat de que això passi, degut al cicle hidrològic que renova l’aigua a través de les precipitacions.

Tot i així, sí va fer menció del canvi climàtic, de l’augment de les temperatures a causa de les emissions de CO2 i de sequeres més freqüents seguides de pluges torrencials. També va afegir que “hem d’adaptar les nostres demandes i usos de l’aigua a una disponibilitat incerta. El principal usuari de l’aigua és el regadiu, que utilitza dos terços de l’aigua del planeta, i per això hem de reduir la demanda”. També va afegir que els enginyers agrònoms treballen en l’ús eficient de l’aigua amb els regs més sostenibles.

Aquesta realitat suposa un repte que requereix adaptar els processos amb noves tècniques que permetin baixar el consum d’aigua, com per exemple “modernitzar els regadius per produir de manera més eficient, reduir els conreus d’estiu, reduir la superfície regada i augmentar el subministrament amb més embassaments o dessalant aigua de mar”. Per acabar, va posar en valor les exportacions del sector agroalimentari, que han ajudat a mantenir el PIB.

Actitud positiva i motivació a la festivitat de Sant Isidre

La celebració de Sant Isidre va comptar també amb la participació de Victor Küppers, doctor en humanitats, llicenciat en ADE i conferenciant. L’expert en coaching, motivació i lideratge va presentar un discurs motivacional donant una sèrie de recomanacions sobre com afrontar els moments actuals i les situacions professionals del dia a dia, amb una actitud positiva i donant les claus per escollir la forma més adequada per fer front als problemes. La conferència va ser una bona oportunitat per parar a pensar de quina manera hem d’actuar davant les adversitats, tant en l’àmbit professional com personal.

Les ponències van estar moderades per Conxita Villar, degana del COEAC, que va destacar l’honor que suposa poder presentar les dues ponències amb motiu de la celebració de Sant Isidre Llauradó, patró del COEAC. “Quan pensàvem com organitzar aquesta jornada teníem clars dos requisits: que no sol fos pels col·legiats sinó també per les seves famílies, tal i com fèiem al tradicional sopar; i que fos per promoure l’actitud positiva i la motivació, valors necessaris en aquests moments”, va afirmar.

Per tancar la sessió, Villar va afegir que “des del Col·legi estem treballant amb altres entitats implicades en el sector agroalimentari per donar a conèixer a la societat el paper tan estratègic que estem ocupant, no nomes per tenir un orgull de grup sinó per crear vocacions”.

Pots tornar a veure una part de la jornada en aquest enllaç.

Share This Post