Inici » Àgora » Dia Mundial del Sòl

Dia Mundial del Sòl

Dia Mundial del Sòl

5 de desembre, Dia Mundial del Sòl.

Objectiu: Detenir la salinització dels sòls, augmentar la seva productivitat.

En l’actualitat, la salinització és un dels problemes més importants per a la producció agrícola, la seguretat alimentaria i la sostenibilitat, en especial atenció a les zones àrides i semiàrides.

El dia mundial del sòl té com a objectiu crear consciència sobre la importància de mantenir ecosistemes saludables abordant desafiaments en la gestió del sòl, lluitant contra la salinització, i encoratjar a totes les societats a comprometre a millorar la salut del sòl.

El sòl és fonamental per al desenvolupament de l’agricultura, la seguretat alimentaria la biodiversitat i el benestar de la població.

A l’Agenda per el Desenvolupament Sostenible 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible  2, 3, 12 i 15 tenen metes que recomanen la consideració directa dels recursos del sòl, especialment a la contaminació i degradació en relació amb la seguretat alimentaria.

Els Enginyers Agrònoms treballem per aconseguir una bona gestió i conservació del sòl, per evitar l’erosió la salinització i la contaminació.

Enllaç: FAO

 

Share This Post