Inici » Àgora » Debat Política Agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

Debat Política Agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

Debat Política Agrària COEAC-COETAPAC del 16 de desembre a l’ETSEA Lleida

En motiu de les Eleccions Generals del 20-D

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya van organitzar un debat de política agrària, que va tenir lloc ahir a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica de Lleida (ETSEA-UdL).

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya conjuntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya van organitzar un debat de política agrària, que va tenir lloc ahir a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica de Lleida (ETSEA-UdL).

Aquest debat va comptar amb l’assistència dels següents representants de les llistes a les Eleccions Generals pel 20/D: Josep Ignasi Llorens (PP), Francesc Boya (PSC-PSOE), Ramon Augé (DL), Ferran Accensi (ERC-CATSI), Jordi Sala (UNIO.CAT), Ramon Vilaltella (C’s).

La taula va ser moderada per Conxita Villar i Mir, delegada de Lleida del COEAC i professora d’economia agrària, la benvinguda va anar a càrrec de Narciso Pastor, director de l’ETSEA, del president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles a Lleida, Francesc Clarisó i la delegada de Lleida del Col·legi d’Enginyers Agrònoms.

Cada representant va fer una exposició de 10 minuts exposant les principals propostes en matèria de política agrària de les seves candidatures amb aspectes relacionats amb l’agricultura, l’alimentació, el medi ambient, el desenvolupament rural i la PAC.

A continuació es van debatre temes estratègics al nostre territori com el desequilibri territorial amb determinades infraestructures, l’aprofitament del Segarra-Garrigues, el paper de les cooperatives agràries de primer i segon grau o la gestió productiva sostenible amb temes com producció quilòmetre zero.

Tots els candidats van fer referència a la necessitat d’ incrementar el pressupost en  R+D+I en aquests àmbits i el paper dels professionals enginyers agrònoms i els tècnics agrícoles, així com l’ETSEA per poder aconseguir els objectius de millora de les infraestructures i l’economia agrària que proposen les seves candidatures

Share This Post