Inici » Àgora » Compareixença del Col·legi d’Enginyers Agrònoms al Parlament de Catalunya en relació al Projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya

Compareixença del Col·legi d’Enginyers Agrònoms al Parlament de Catalunya en relació al Projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya

Compareixença del Col·legi d’Enginyers Agrònoms al Parlament de Catalunya en relació al Projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya

El company enginyer agrònom Antoni Abad va representar el Col·legi en compareixença al Parlament de Catalunya per parlar sobre el Projecte de llei vitivinícola de Catalunya

El Parlament de Catalunya va sol·licitar la compareixença en ponència d’una representació del Col·legi d’Enginyers Agrònoms, l’Institut del Cava, l’Associació Vinícola de Catalunya i l’IRTA amb relació al Projecte de llei vitivinícola de Catalunya el dia 17 de setembre. És per això, que el company Antoni Abad va assistir a la sessió per formular propostes que els grups parlamentaris van recollir per incorporar al text final de la llei.

Aquesta norma, renova la del 2002, i vol aprofundir en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, inclosos dins les 12 denominacions d’origen catalanes, i que ha permès augmentar la seva quota de mercat.

L’actualització de la llei vol servir també per millorar la regulació vitivinícola catalana, que una vegada entri en vigor, donarà cobertura amb rang de llei a diferents qüestions que fins ara només es regulaven en normes de menor rang.

Representants de les entitats i grups parlamentaris durant la sessió

El company, representant del Col·legi en la compareixença, va manifestar que en el futur del desenvolupament reglamentari s’hi puguin recollir reptes ambiciosos i introduir mesures per fer front a deficiències que es detectin en la pràctica vitivinícola actual, destacant el paper que tenen els professionals de l’enginyeria agrònomica en tot el procés productiu i de comercialització, entre altres, com assessor i vincle entre productors i empreses. Per això, va presentar les propostes en tres sentits:

  • Sobre la normativa de plantació de vinya.
  • Sobre la intervenció en el camp de la viticultura ecològica.
  • Sobre la presència del col·lectiu d’enginyers/es agrònomes en les taules de decisió dels temes de vinya i vi de Cataluyna.

En el seu torn, va esmentar tota una sèrie de propostes que els grups parlamentaris van seguir amb interès i van poder entendre la tasca fonamental que desenvolupem els enginyers/es agrònoms en l’activitat del sector vitivinícola.

INFORMACIÓ RELACIONADA

Share This Post