Inici » Àgora » Com podem els enginyers agrònoms col·laborar amb el Banc dels Aliments?

Com podem els enginyers agrònoms col·laborar amb el Banc dels Aliments?

Com podem els enginyers agrònoms col·laborar amb el Banc dels Aliments?

Com podem els enginyers agrònoms col·laborar amb el Banc dels Aliments?

Com bé saps, la professió de l’enginyeria agronòmica està implicada en tota la cadena agroalimentària per portar des del camp fins a la taula aliments a tot el món de manera sostenible, amb la seguretat i la qualitat necessàries per garantir una gestió equilibrada de tot el territori i un consum adequat.

Des del Col·legi estem molt implicats en l’aprofitament alimentari i en donar suport a persones en situació de vulnerabilitat. Per això, estem col·laborant amb la Fundació Banc dels Aliments, i aprofitem aquesta ocasió per convidar-te a que col·laboris en aquesta tasca tan necessària per a tots.

No és casualitat que nombrosos Bancs dels Aliments estiguin promoguts o, fins i tot, presidits per enginyeres i enginyers agrònoms. Tots els bancs d’aliments tenen dos objectius molt concrets: contribuir a evitar el malbaratament dels aliments i lluitar contra la fam. I no es pot oblidar que la matèria primera amb la qual treballen és el fruit de l’activitat agrària i la de les indústries agroalimentàries, totes elles íntimament relacionades amb la nostra professió.

És per aquest motiu que et proposem diferents maneres de col·laborar, aprofitant els teus coneixements, experiència i contactes en l’àmbit de l’enginyeria agronòmica:

1. Promocionant donacions de productes excedentaris del sector agrari, com a fruites i verdures, llet, carns i ous. Tingues en compte que, actualment, és possible canalitzar aquestes donacions tant en benefici dels Bancs d’Aliments com dels mateixos agricultors i ramaders. Això està regulat pel SERMA i consisteix en el fet que els productes que les empreses i cooperatives no aconsegueixen vendre, poden donar-se als Bancs d’Aliments amb els quals tinguin establerts convenis, i rebre, per això, una compensació econòmica de la Unió Europea, tant per quilos lliurats com per quilòmetres efectuats des del punt d’origen fins al Banc. El que es paga per quilo de producte determinat com per quilòmetre ho estableix anualment la UE.

2. Promocionant la donació d’altres productes, encara que comestibles, no es poden comercialitzar, procedents de les indústries agroalimentàries. A part d’evitar la seva destrucció, aquest lliurament pot desgravar de l’impost de societats fins al 35% del valor dels productes entregats.

3. Treballar voluntàriament en el control de qualitat dels aliments que periòdicament van entrant en els magatzems dels bancs. Es tracta de comprovar que tots els aliments que arriben al Banc estan en bon estat i reuneixen condicions per a ser consumits.

4. A més, per la nostra formació, qualsevol Enginyer Agrònom pot treballar com a voluntari, en en altres tasques com comptabilitat, administració i, especialment, logística, aspecte molt important pel bon funcionament dels Bancs d’Aliments.

Gràcies a la teva generositat, entre tots podem aportar el nostre granet de sorra perquè milers de persones puguin tenir unes condicions de vida millors.

Enllaços relacionats

Web del Banc dels aliments

   

Share This Post