Inici » Àgora » Un centenar d’enginyers i enginyeres agrònoms celebrem Sant Isidre amb dos convidats d’alt nivell

Un centenar d’enginyers i enginyeres agrònoms celebrem Sant Isidre amb dos convidats d’alt nivell

Sant Isidre 2021

El dia 14 de maig els enginyers i enginyeres agrònoms ens vam connectar per compartir la celebració de Sant Isidre 2021, en una sessió oberta a la participació de les famílies. Per tal de complir amb les recomanacions de prevenció de la COVID-19, el retrobament que es feia cada any per celebrar el nostre patró va tenir lloc en format virtual. Així i tot, no va ser menys especial, ja que vam comptar amb la participació d’un centenar de companys i companyes i  de dos ponents d’alt nivell:

  • Elías Fereres. Enginyer agrònom per la Universitat Politècnica de Madrid i Doctor en ecologia per la Universitat de Califòrnia, és catedràtic de Producció Vegetal en la ETSIA de la Universitat de Còrdova. Acadèmic numerari de la Real Academia de Ingeniería IAS-CSIC. Ha exercit nombrosos càrrecs de responsabilitat relacionats amb l’agricultura i l’ecologia en organitzacions nacionals i internacionals.
  • Victor Küppers, Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i Doctor en Humanitats, és professor a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Conferenciant i coach motivacional, expert en la gestió de l’entusiasme. Anteriorment va treballar com a vicepresident de Barna Consulting Group i Research Assistant de IESE.

La degana Conxita Villar presentant la sessió

La degana Conxita Villar, va donar la benvinguda a la jornada de Sant Isidre en nom de la Junta de Govern indicant que aquesta activitat patronal es va organitzar amb la intenció que fos pels companys i companyes del col·legi i les seves famílies, amb una ponència tècnica però enfocada a diferents públics  i l’altra per promoure l’actitud positiva i la motivació, valors necessaris principalment en aquests moments. Tot seguit, va presentar al primer ponent, el Dr. Elías Fereres, agraint la seva participació.

El professor Fereres va presentar la ponència amb un títol molt suggeridor: “Ens quedarem sense aigua?”, fent una reflexió sobre el canvi climàtic i exposant una aproximació utilitzant com a referència dades històriques climàtiques, demogràfiques, econòmiques, etc.  En aquest sentit, va fer especial esment a les dades sobre les precipitacions registrades l’últim segle per demostrar que la incògnita es basa a saber on, quan i com plourà. Per tant, va destacar que la demanda s’ha d’adaptar a una disponibilitat incerta, i que el principal demandant d’aigua a Espanya és el sector del regadiu motiu pel qual és necessària la modernització dels regadius per produir de manera més eficient i altres vies per reduir el consum d’aigua com les que ens va proposar el professor.

Dr. Elías Fereres durant la seva presentació.

En conclusió, Fereres va manifestar que l’enginyeria agrària com professió amb expertesa en la matèria té un paper fonamental per l’adequada gestió de l’aigua i del sector agroalimentari aconseguint que sigui altament competitiu a escala internacional i superant les crisis econòmiques en les condicions més difícils, motiu pel qual hauria de rebre més atenció .

Després la degana, aprofitant les paraules del Dr. Fereres, comenta que la Junta de Govern fa feina en aquest sentit de donar a conèixer el valor de la nostra professió i treballa per crear vocacions entorn aquest perfil. A continuació, va presentar al segon ponent, Victor Küppers, conferenciant motivacional de renom.

Victor Küppers durant la conferència motivacional

Küppers va parlar durant quaranta-cinc minuts sobre la ciència de la psicologia positiva. El ponent va traslladar als assistents les seves idees i reflexions entorn de la paraula ànim, tan necessari en els moments que estem vivint. Així doncs, va donar una sèrie de recomanacions per tal d’afrontar les situacions professionals i del dia a dia amb una actitud positiva tenint en compte que hi ha diversos tipus d’actitud i escollir la més adequada és la millor manera de fer front als problemes. La conferència va ser una bona oportunitat per parar a respirar i pensar en quina ha de ser la nostra postura de cara a les adversitats, una eina que ens pot ajudar a créixer tant en l’àmbit personal com en el professional.

Finalment, es va tancar la jornada agraint el temps dedicat per part dels dos ponents per celebrar d’una manera diferent la tradicional jornada de Sant Isidre, també es va donar les gràcies i es va felicitar a tots els companys i companyes presents esperant retrobar-nos presencialment tan bon punt la situació ho permeti.

Reviu part de la jornada en aquest vídeo:

Share This Post