Inici » Àgora » “Amb Veu de Dona”, l’acte que va organitzar La Intercol·legial pel Dia de La Dona

“Amb Veu de Dona”, l’acte que va organitzar La Intercol·legial pel Dia de La Dona

“Amb Veu de Dona”, l’acte que va organitzar La Intercol·legial pel Dia de La Dona

L’acte va reunir una trentena de “dones intercol” per parlar de lideratge, desigualtats i inclusivitat

La Intercol·legial és l’Associació de Col·legis Professionals de Catalunya, un organisme que representa més de 100 corporacions professionals de Catalunya, amb més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals. Un dels objectius pels quals treballa és la Igualtat Laboral i per això va crear la Comissió de Dones i Igualtat, la qual va organitzar l’acte “Amb veu de dona, parlem de lideratge, desigualtat i inclusivitat” el passat dijous 3 de març, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Entre la trentena de dones que van assistir a l’acte, Maria Jesus Ortiz,  secretària tècnica del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, en representació del Col·legi. El món professional ha d’evolucionar cap a l’equitat de gènere i els Col·legis Professionals hem de vetllar per la igualtat laboral, i per això el Col·legi d’Enginyers Agrònoms participa activament en aquest tipus d’activitats.

Va inaugurar l’acte reivindicatiu el president de l’Associació Jesús M. Sánchez García, seguit de la presidenta de la Comissió de Dones i Igualtat, i vicepresidenta de la Intercol, Núria Carrera i Comes.

A continuació, Anna Parés Rifà, exdegana del Col·legi Professional de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya, va començar la presentació del Decàleg per l’equitat de gènere: el Nostre Clam per l’Equitat (llegir document aquí), moment en el qual es va projectar el vídeo Decàleg per l’equitat de gènere en l’àmbit dels col·legis professionals de Catalunya (veure vídeo aquí).

Més tard, hi va haver tres ponències molt interessants fetes per tres dones amb un paper molt important en la lluita per la igualtat laboral. Elles són Paula Gil Leyva, presidenta de Metges sense Fronteres d’Espanya; Blanca Baldívia Gutiérrez, sociòloga urbana, membre de l’equip multidisciplinar Col·lectiu punt 6, i Karina Gibert Oliveras, catedràtica de la UPC i directora del Centre de Recerca intel·ligent Data Science and Artificial Intelligence. Les temàtiques de les tres ponències, respectivament, van ser“Cap a un lideratge inclusiu i divers”; “Urbanisme feminista per una ciutat més justa”, i  “On són i quin rol juguen les dones en l’espai digital i en la Intel·ligència Artificial?”:.

Finalment, la secretària d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata i Solsona, va tancar l’acte, dient que “per fer el món diferent calen més lideratges femenins i feministes”.

                            

Share This Post