Inici » Esdeveniments » Agenda » XX Jornada de les Empreses Agràries a les comarques de Girona: “Per a una alimentació S4Q”

XX Jornada de les Empreses Agràries a les comarques de Girona: “Per a una alimentació S4Q”

Inici 14/02/2019
Lloc Sala d'Actes de BELL·LLOC
Can Pau Birol, 2 Girona

XX Jornada de les Empreses Agràries a les comarques de Girona: “Per a una alimentació S4Q”

Suficient, sana, segura i de qualitat.

Organitza: Agrupació d’antics alumnes Bell·lloc

Introducció

A finals del mes de setembre, va tenir lloc la 9a Trobada Internacional de Biotecnologia, BIOSPAIN 2018. La primera jornada afrontava els reptes de l’agrobiotecnologia i de la inversió innovadora. En aquesta jornada, els experts van parlar de la necessitat d’incrementar la producció d’aliment al mateix temps que s’aumenta la sanitat dels aliments i es lluita contra el canvi climàtic.

El dia 7 de novembre era notícia que el Comitè d’Aplicació de Mesures Sanitàries i Fitosanitàries de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) mostrava el seu suport a la biotecnologia de precisió i a l’edició genètica a través d’una declaració conjunta que té el suport de catorze governs i organismes científics.

Pensem que és important tenir en compte que la Declaració Internacional sobre Aplicacions Agrícoles de la Biotecnologia de Precisió recorda el següent: la innovació agrícola ha tingut un paper essencial en l’augment dels rendiments i la productivitat en civilitzacions en creixement i pròsperes. Les innovacions en biotecnologia de precisió, com l’edició de gens, han permès millores importants en termes de facilitat i precisió en introduir trets desitjables en organismes agrícoles.

És una realitat que avui estem produint aliments amb una certa facilitat, aliments que, en general, són sans però que, en algunes ocasions, podem tenir la sensació que no són tan bons com voldríem o dubtem de si hi estem utilitzant els mitjans més adequats. Per intentar aconseguir aquesta seguretat, podem escoltar, a la Jornada de l’Empresa Agrària a Bell-lloc, a quatre professionals que ens explicaran com ho estan treballant. Esperem, que tant productors com consumidors, quedem convencuts que estem treballant en el camí correcte per aconseguir una alimentació S4Q (suficient, sana, segura, sostinible i de qualitat).

Programa de la Jornada

Programa en format PDF

19:00 h. Presentació:
Sr. Ignasi Canals, Director de Bell-lloc

19:05 h. Ponència Inaugural

Sr. Jaume Sió, Subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària

PER UNA ALIMENTACIÓ S4Q

19:25 h. Taula rodona:

Moderadora:

Sra. Teresa Colell, Directora de l’Escola Agrària de l’Empordà

Ponents:

  • Sr. Cèsar Saiz, Departament Tècnic Giropoma Costa Brava, S.L.

GIROPOMA: UNA PRODUCCIÓ RACIONAL BASADA EN EL CONTROL BIOLÒGIC

  • Sr. Joan Serra, Àrea de Cultius Extensius. IRTA-Mas Badia

PRODUCCIÓ SANA I DE QUALITAT EN CULTIUS EXTENSIUS

  • Sr. Josep Serra, Enòleg i propietari del Celler La Vinyeta

L’AUTOSUFICIÈNCIA I LA SOSTENIBILITAT A LA VINYETA

  • Sr. Aleix Viñolas, Doctor en química. Mas Bes

EXEMPTES CAP A LA SOSTENIBILITAT

Torn de preguntes

20:45 h. Cloenda
Sra. Elisabet Sánchez, Directora dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona

Refrigeri

 

Compartir

Torna a Formació

Contrasenya oblidada

Registre