Inici » Esdeveniments » Agenda » Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

26 de juny de 2019 // 19:30 - 20:30

Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, amb la col·laboració del nostre company Sr. Marino Torre .
Lloc:  Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. Campus Cappont Av. Jaume II, 67, planta soterrani. 25001 Lleida
Data:        26  de juny de 2019
Horari:     19:30h.

Introducció

Aquesta exposició permet conèixer la vida i la obra de Leonardo Torres Quevedo, Enginyer, Científic i Inventor, nascut a Santa Cruz de Iguña al 1852 i autor de nombroses idees, innovacions i invents que s’apliquen a l’actualitat a molts camps i productes com els ordinadors, els drons i els dirigibles o telefèrics, essent el més prestigiós inventor del seu temps (finals del segle XIX i principis del XX).

L’exposició compta amb 36 panells explicatius, i distribuït en 4 seccions:

  • Sobre els transbordadors, essent el més conegut el del Niagara i actualment en servei, després de 100 anys ininterrompudament sense cap accident.
  • Sobre el telekino i precursor dels actuals  comandaments a distància per dirigir petits vaixells, dirigibles, …
  • Sobre els dirigibles que van tenir una importància capital durant la primera guerra mundial, després en la segona guerra mundial i actualment encara en ús.
  • Sobre les seves investigacions en computació i automàtica, precursor de l’ordinador actual, així com altres invents, com l’escaquista, i una nova ciència de resolució d’equacions i impressió d’equacions fins al vuitè grau.

Així mateix també s’exposa documentació sobre patents, manuscrits, llibres  i altres materials diversos, relacionats amb la figura del savi Leonardo Torres Quevedo.

Guia informador

La visita anirà a càrrec del Comissari Sr. Francisco González Redondo, Professor Història de la Ciència, de la Universitat Complutense de Madrid, Llicenciat i Doctor en matemàtiques i Doctor en Filosofia.

Inscripcions

La inscripció a la visita es gratuïta però per tal que sigui vàlida, s’ha de tramitar mitjançant el formulari de inscripció que trobaràs al web del COEAC, abans del dia 21 de juny 2019.

Localització

Direcció Campus Cappont. Av. Jaume II, 67 25001 Lleida
Carregant mapa…

Reserves

Tipus d'entradas Places
Inscripcions

Dades personals

Dades professionals

PRIVACITAT DE DADES
De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, general de protecció de dades, us fem saber que les dades que ens faciliteu passaran a formar part d’un fitxer propietat del Col·legi oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb la finalitat de poder-vos informar sobre els cursos, jornades i activitats que ofereix el COEAC. Podreu donar-vos de baixa d’aquest servei remetent-nos un correu electrònic a agronoms@agronoms.cat i exercir els vostres drets ARCO (accés, rectificació, cancel·lació i oposició) sobre les vostres dades personals i aquells altres que confereixi la normativa vigent sobre protecció de dades contactant amb nosaltres també a través del correu agronoms@agronoms.cat o remetent carta al Delegat de Protecció de Dades del Col·legi oficial d’Enginyers Agrònoms, Passeig de Gràcia 55, 6è 5a de Barcelona (08007), telèfon 93.215.26.00/93-215.26.04.


Compartir

Torna a tots els esdeveniments

Contrasenya oblidada

Registre