Inici » Esdeveniments » Formació » Seminari: Recomanacions i mesures preventives per a les empreses i persones treballadores davant el risc de contagi per coronavirus SARS-COV-2 –

Seminari: Recomanacions i mesures preventives per a les empreses i persones treballadores davant el risc de contagi per coronavirus SARS-COV-2 –

Inici 23/03/2021

Seminari: Recomanacions i mesures preventives per a les empreses i persones treballadores davant el risc de contagi per coronavirus SARS-COV-2 –

Organitza: Institut Català de Seguretat i Salut Laboral

Seminari en línia, amb la plataforma ZOOM

Durant aquest darrer any tota la societat i evidentment les empreses i tot el seu personal han hagut d’adaptar-se a la situació de pandèmia pel coronavirus SARS-CoV-2 i als constants canvis que s’han hagut d’integrar en les organitzacions per poder continuar desenvolupant el treball de forma segura. L’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, des de bon començament ha estat immers en l’assessorament i en l’elaboració de documents de recomanacions per a tots els agents implicats en la prevenció de riscos laborals.

Objectius

  • Conèixer els mecanismes de transmissió del virus, analitzar els diferents escenaris que cal abordar en els plans de contingència i aplicar les mesures preventives generals de l’organització del treball.
  • Conèixer, identificar i aplicar les mesures preventives específiques en relació a la ventilació dels espais tancats, l’ús dels equips de protecció individual, així com la neteja i desinfecció d’espais.
  • Analitzar l’impacte de la situació de pandèmia en relació als factors de risc psicosocial

Continguts

  • Presentació i estructura del Seminari
    Anna Maria Perelló Obradó
  • Organització de la feina: Pla de contingència; mesures per evitar el contagi; coordinació empresarial.
    Anna Maria Perelló Obradó
  • La ventilació com aspecte rellevant en la transmissió de la covid-19: Normativa; consideracions; recomanacions.
    Jordi Maulion Vallbona
  • Equips de protecció individual en temps de pandèmia: Definició EPI; equips de protecció respiratòria; pantalles facials; normativa de referència; conclusions.
    Raquel Casadó Pérez
  • Neteja i desinfecció d’espais: Importància de netejar i/o desinfectar; conceptes i efectivitat; qui, com i on pot netejar/desinfectar; productes; conclusions.
    Anna Oliete Canela
  • Els factors psicosocials durant la crisi sanitària del sars-cov-2 i com enfocar el futur: Impacte en les empreses i en les persones treballadores; recomanacions sobre els factors de risc psicosocial derivats dels canvis d’organització.
    Alicia Dalmau Contreras
  • Precs i preguntes
    Tots els i les ponents hi seran presents

Inscripcions

Les persones interessades poden realitzar la pre-inscripció mitjançant aquest enllaç

Les persones admeses rebran uns dies abans del seminari l’enllaç a la plataforma Zoom per poder fer la connexió.

Share This Post

Torna a Formació