Inici » Esdeveniments » Agenda » Science & Cooking World Congress (Barcelona 2019)

Science & Cooking World Congress (Barcelona 2019)

Inici 04/03/2019
Lloc Universitat de Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 585 Barcelona

Science & Cooking World Congress (Barcelona 2019)

Dates: 4,5 i 6 de març de 2019

És un projecte del Tercer Congrés Català de la Cuina emmarcat en l’eix de debat 4. El coneixement culinari a Catalunya, i ofereix una cobertura excel·lent per establir la marca «Science and Cooking Barcelona».

Presentació

La revolució creativa que han viscut en els darrers anys la cuina i, per extensió, la gastronomia ha estat essencial per al desenvolupament del coneixement culinari. No només això, sinó que la importància que s’ha donat precisament aquí, a Catalunya, a la recerca i la innovació culinàries han aconseguit consolidar la projecció internacional d’aquest àmbit del coneixement. No en va, la gastronomia catalana ha tingut l’encert de recolzar-se en la ciència i la tecnologia per avançar, tot utilitzant-les com un element més de creativitat i innovació.

Aquesta gran eclosió de la R+D+I en l’àmbit gastronòmic, a més a més, ha contribuït a convertir la cuina en un motor econòmic i també de desenvolupament del territori. La demostració més evident d’aquest paper de la gastronomia és segurament la conferència que Ferran Adrià va oferir l’any 2008 a la Universitat de Harvard, que posteriorment es va convertir en el curs Science and Cooking, prova irrefutable de la interrelació entre la ciència i la cuina.

​El Science & Cooking World Congress (Barcelona 2019) és un projecte del Tercer Congrés Català de la Cuina emmarcat en l’eix de debat 4. El coneixement culinari a Catalunya, i ofereix una cobertura excel·lent per establir la marca «Science and Cooking Barcelona», que ha de perdurar mes enllà del Congrés i que caldrà anar consolidant any rere any.

Per això, el Science & Cooking World Congress (Barcelona 2019) té tres objectius:

1. Definir el concepte de Ciència i Cuina (Science and Cooking), que implica:

1a.  Aplicar el coneixement científic a la pràctica culinària.

1b. Utilitzar la ciència com a mitjà d’innovació culinària.

1c. Utilitzar la pràctica culinària com a eina didàctica per explicar la ciència.

1d. Utilitzar la cuina com a mitjà d’innovació científica.

2. Per desenvolupar el punt 1d., crear uns premis anuals (els Sferic Awards) per distingir projectes d’innovació culinària que hagin contribuït o puguin contribuir a donar resposta a reptes de la societat actual mitjançant la innovació científica.

3. Crear l’Observatori «Science and Cooking Barcelona» com a estructura permanent encarregada de realitzar accions de coordinació, comunicació, promoció, difusió i valorització de les activitats relacionades amb la ciència i la cuina.

Més informació

Més informació al web del Congrés

Entrades

 

Compartir

Torna a Formació