Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornada tècnica PATT: “Evapotranspiració, agricultura de precisió i observació de la Terra”

Jornada tècnica PATT: “Evapotranspiració, agricultura de precisió i observació de la Terra”

Inici 15/05/2018
Lloc Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc Barcelona

Horari:  A les 10h.

Jornada tècnica PATT “Evapotranspiració, agricultura de precisió i observació de la Terra”

Organitzen: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i IRTA.

Presentació

Sens dubte, l’ús de la teledetecció en l’agricultura està de moda. En els darrers anys, el nombre d’empreses que es dediquen a donar serveis de teledetecció al sector agrícola ha augmentat substancialment, però encara existeixen moltes possibilitats, al mateix temps que incerteses, en l’adaptació d’aquestes tecnologies al sector agrícola.

Entre d’altres aplicacions, la teledetecció es presenta com una eina que ofereix la possibilitat de gestionar el reg a partir de la determinació de les necessitats hídriques dels cultius.

En aquesta jornada, investigadors del Departament d’Agricultura dels Estats Units (USDA) i de Catalunya (IRTA i ICGC) ens presentaran els nous avenços en l’ús de la teledetecció en l’agricultura de precisió.

S’exposaran conceptes teòrics per a l’estimació de l’evapotranspiració en diferents cultius utilitzant imatges de Sentinel i Landsat, tècniques de fusió de dades òptiques i microones per estimar la humitat al sòl, i s’exposaran casos pràctics en què s’ha utilitzat la teledetecció per a programar el reg.

Programa

Programa en format PDF 

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través de: través de l’enllaç Jornada Teledetecció, o bé del IRTA-Lleida. Sra. Dolors Rius (Tel.: 973
032850 ext. 1519 A/e: dolors.rius@irta.cat )
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Compartir

Torna a Formació