Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada i Workshops Lean Construction 2020

Jornada i Workshops Lean Construction 2020

Inici 31/03/2020

Jornada i Workshops Lean Construction 2020

Lean Construction Barcelona està organitzat per l’ITeC amb Bimetric, la col·laboració de l’Apce i el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona

Presentació

Primers resultats de l’aplicació de Lean Construction a Espanya

Transcorreguts més de 10 anys des de les primeres experiències d’aplicació de tècniques de la construcció Lean en gestió d’obres a Espanya, a la Jornada Lean Construction Barcelona 2020 es presentaran els resultats i anàlisi de l’experiència d’implementar Lean en el procés constructiu.

La cita anual de Lean Construction se celebrarà els propers dies 31 de març i 1 d’abril a Barcelona amb uns tallers, previs d’iniciació i eines de Lean i la jornada que en aquesta edició presentarà  Primers resultats de l’aplicació de Lean Construction a Espanya.

Les ponències s’agruparan en tres sessions que tractaran els resultats obtinguts en els següents àmbits:

1. Estratègies de les organitzacions per abordar el canvi

2. L’aplicació de diferents tècniques Lean en projectes

3. Els contractes d’execució integrada de projectes (IPD)

A més de les ponències emmarcades en aquestes sessions,  el secretari general d’Asprima i Apce, Daniel Cuervo, presentarà les línies generals d’un model de contracte IPD a Espanya.

Programa

El programa de la jornada contempla l’exposició de les estratègies seguides per a la implementació dels principis de Lean en les seves organitzacions, les principals dificultats que han hagut de vèncer i els resultats obtinguts fins a la data, des dels punts de vista dels diferents agents que participen en el procés constructiu i que han aplicat aquests principis i tècniques.

Lean Construction 2020 presenta les experiències desenvolupades a Espanya, tenint en compte les seves singularitats, per deixar de tenir com a referència els resultats obtinguts en altres països (EUA, països nòrdics, etc.) amb un marc de treball i entorn cultural molt diferent.

WORKSHOPS

Workshop 1 – Introducció al Lean. Marc Bach

S’analitzarà el perquè de l’èxit de Toyota. I per què s’apliquen els seus principis en qualsevol àmbit de negoci a nivell mundial

Workshop 2 – Introducció a altres sistemes de gestió de producció per projectes i obres. Víctor Roig

L’objectiu del taller és presentar els coneixements bàsics sobre diferents sistemes de planificació de projectes així com de sistemes de control de producció de les activitats planificades.

Workshop 3 – Com licitar i contractar una obra de manera col·laborativa Lean IPD? Pedro Júdez

Aquest taller es centrarà en els aspectes comercials de l’acord de contractes IPD. Es dirigeix especialment a promotors

Workshop 4 – L’aplicació de l’eina 5S a diferents tipus d’organització. Jaume Aldavert

5S és una metodologia que permet millorar el treball en equip i la productivitat, eliminant el malbaratament en els processos. Presentació de l’app 5S d’ONLEAN.

Destinataris

Aquesta jornada s’adreça als promotors públics i privats, empreses constructores, facultatius i a tots els professionals del procés constructiu amb inquietuds en conèixer de primera mà experiències en la incorporació de Lean al sector.

Inscripcions

Fins el dia 25 de març hi han 30 places amb una tarifa especial de 75€ (jornada + workshop) enlloc de la quota general de 150€.  Aquesta oferta és exclusiva pels membres de la CCF (El COEAC és un dels membres d’aquesta entitat) i també per als membres de la  patronat de l’ITeC

Més informació

Més informació a itec.cat/lean2020

Share This Post

Torna a Formació