Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada: “GESTIÓN DE INUNDACIONES EN UN MARCO DE SOSTENIBILIDAD AMBIENTAL Y DE CAMBIO CLIMÁTICO”

Jornada: “GESTIÓN DE INUNDACIONES EN UN MARCO DE SOSTENIBILIDAD AMBIENTAL Y DE CAMBIO CLIMÁTICO”

Inici 09/05/2019 - 09:45
Lloc Escuela Técnica Superior de Ingeniería de Montes, Forestal y Medio Natural
C. Antonio Novais, 10 Madrid

Jornada: “GESTIÓN DE INUNDACIONES EN UN MARCO DE SOSTENIBILIDAD AMBIENTAL Y DE CAMBIO CLIMÁTICO”

Organitzen: Grupo TRAGSA, SEPI i Universidad Politécnica de Madrid

Introducció

Les inundacions són, en general, la catàstrofe natural que més danys produeix anualment al món, i en aquest cas, també a Espanya. La nostra situació geogràfica ens confereix a més un comportament variable en el règim de les precipitacions, amb una notable influència del relleu, l’orientació i la proximitat o llunyania al mar i un gradient longitudinal molt important en l’eix nord – sud. Periòdicament es produeixen episodis més o menys llargs i intensos de borrasques, temporals, tempestes i avingudes llampec que en generar un increment dels cabals circulants als rius i cursos d’aigua, provoquen desbordaments i la inundació del territori.

El Parlament Europeu i el Consell van aprovar a l’octubre de 2007 la Directiva 2007/60 / CE sobre l’avaluació i gestió de les inundacions que introdueix un nou enfocament i instruments per gestionar aquest tipus de riscos i que va ser traslladada a l’ordenament jurídic espanyol a través del Reial Decret 903/2010, de 9 de juliol, d’avaluació i gestió de riscos d’inundació.
Tal com s’exposa en el preàmbul de la Directiva europea relativa a l’avaluació i gestió dels riscos d’inundació “Les inundacions són fenòmens naturals que no es poden evitar”. No obstant això, algunes activitats humanes (com l’increment dels assentaments humans i els béns econòmics en les planes al·luvials i la reducció de la capacitat natural de retenció de les aigües per terra) i el canvi climàtic estan contribuint a augmentar les probabilitats que passin, així com el seu impacte negatiu. ”

Un dels objectius bàsics en la gestió integral del risc d’inundació és la mitigació del mateix mitjançant l’aplicació d’un conjunt de mesures planificades coordinadament amb les que s’aconsegueixi reduir els danys causats per les inundacions i accelerar els temps de recuperació i tornada a la normalitat, evitant produir danys a tercers i generar nous riscos, així com exposar-se a ells.

Programa

Programa en format PDF

Inscripcions

Es realitzaran accedint a l’enllaç: https://forms.gle/zpZB5M9uL2wSu1Jd7

Nota: Les jornades seran gratuïtes, excepte per a aquells que desitgin participar en la visita tècnica. aquesta inclou
transport i manutenció. La participació en la mateixa comporta un cost simbòlic de 10 € (a causa que no cobreix totes les despeses) que hauran de transferir a través d’un número de compte que se’ls facilitarà un cop registrada la seva inscripció al correu electrònic que indiquin en la mateixa.

Caldrà formalitzar la inscripció per poder assistir a qualsevol de les jornades.

Compartir

Torna a Formació