Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornada “Energies renovables: L’autoconsum en l’àmbit de les explotacions ramaderes”

Jornada “Energies renovables: L’autoconsum en l’àmbit de les explotacions ramaderes”

Inici 26/06/2019
Lloc CETAFC
C. Enamorats, 62-64 baixos BARCELONA

Jornada tècnica “Energies renovables: L’autoconsum en l’àmbit de les explotacions ramaderes”

Organitza: Col·Legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya

Objectiu

El Reial Decret-llei 15/2018 i el recent Reial Decret 244/2019 regula ja d’una forma definitiva, justa i equitativa l’autoconsum en les seves diferents modalitats (autoconsum col·lectiu inclòs) i marquen un abans i un després respecte al Reial Decret del famós “impost al Sol” que hi havia vigent fins aleshores i que, pràcticament en la seva totalitat, ha quedat derogat. A més, les instal·lacions petites amb excedents podran acollir-se a un mecanisme de compensació d’excedents que no fa més que afavorir aquest tipus d’instal·lacions que són l’autèntica palanca de canvi per a la generació distribuïda i la transició energètica de la que tant sentim a parlar.

En la jornada parlarem de la legislació vigent i també de com aquestes instal·lacions poden ajudar a superar (o pal·liar) els problemes derivats de la introducció, o millor dit, de l’habilitació del dispositiu de control de potència dels comptadors electrònics actuals, especialment en aquells subministraments que tenen una potència contractada baixa. Aquests problemes poden arribar a representar un greu inconvenient sobretot en els subministraments ubicats en sòl rústic ja que, en aquests casos, és el titular del subministrament qui ha d’assumir la TOTALITAT de les despeses associades a l’adequació o extensió de la xarxa de distribució vinculades a una ampliació de potència del subministrament elèctric en qüestió. Aquest fenomen afecta especialment a les explotacions amb una potència contractada inferior o igual a 15 kW. Amb una instal·lació d’autoconsum, en horari solar, disposarem d’una potència extra aportada per la fotovoltaica.

Ponent

Jornada a càrrec de Marc Miquel Godall, Enginyer Industrial de l’empresa Watt Solar Inversions Solars, SL

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: Tel.: 934159984 – C/e: barcelona@agrifor.org o omplint el  FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Més informació

Full informatiu en format PDF

 

Compartir

Torna a Formació