Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornada Energia, Agricultura y Medio Rural. “Ante el Marco Estratégico de Energía y Clima”

Jornada Energia, Agricultura y Medio Rural. “Ante el Marco Estratégico de Energía y Clima”

Inici 04/04/2019 - 09:30
Lloc Saló actes IIE
General Arrando, 38 Madrid

Jornada Energia, Agricultura y Medio Rural. “Ante el Marco Estratégico de Energía y Clima”

Restransmissió en directe on-line el dia de la jornada

Presentació

A Espanya el sistema agroalimentari consumeix el 30% de l’energia primària, computant la que s’utilitza en tot el procés de la producció d’aliments des del sector primari, la indústria transformadora i la distribució dels mateixos.

La necessària adaptació al canvi climàtic, anunciada i promoguda pels últims governs de la Nació, exigirà un paper més actiu al sector agroalimentari tant en el seu paper consumidor com en el que potencialment podria exercir com a productor i distribuïdor d’energia elèctrica.

Per al medi rural, immers en un procés de despoblament que cal revertir, perquè pugui seguir sent un element clau en la gestió del territori i dels seus valors de biodiversitat, paisatgístics i culturals, pot ser una oportunitat el procés de transició cap a un sistema energètic més distribuït, postulant-se com un actor important en la generació d’una part de l’energia renovable imprescindible en l’adaptació al Canvi climàtic.

Empreses del medi rural, agricultors individuals, comunitats de regants, cooperatives, juntament amb companyies del sector, podrien generar energia elèctrica per a les seves empreses (maquinària, robòtica i altres usos), mitjançant fonts renovables, emmagatzemar-la i reutilitzar-la quan la necessitin, o incorporar-la a la xarxa elèctrica contribuint activament al seu millor equilibri.

Igualment la indústria agroalimentària podria intensificar la cogeneració d’energia utilitzant els residus i / o impulsant circuits tancats amb els socis de les cooperatives que podrien aportar energia d’origen fotovoltaic.

Programa

Programa 

Inscripcions

Per a inscripcions, clica AQUÍ

Compartir

Torna a Formació

Contrasenya oblidada

Registre