Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornada “Aigua i territori. Eines interactives sobre l’estat dels vectors ambientals a Catalunya”

Jornada “Aigua i territori. Eines interactives sobre l’estat dels vectors ambientals a Catalunya”

Inici 21/06/2018 - 09:30
Lloc Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc BARCELONA

Jornada “Aigua i territori. Eines interactives sobre l’estat dels vectors ambientals a Catalunya”

Organitza: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Presentació

La transformació tecnològica i digital que viu la nostra societat genera quantitats ingents de dades que es poden compartir en temps real. Treballem, ens comuniquem, ens relacionem, ens movem, consumim i cerquem constantment informació a través de la xarxa on es generen i s’intercanvien bilions de dades en brut en continu. En aquest context digital, la informació contrastada esdevé un dels recursos més preuats, sempre que es disposi d’accés obert i metodologies de gestió que ens permetin obtenir una interpretació adequada i l’anàlisi acurat d’aquestes dades en el moment adient. De la seva correcta interpretació depèn l’èxit o no de la presa de decisions en molts àmbits de la nostra vida quotidiana que, directament o indirectament, poden tenir un impacte sobre la realitat que ens envolta i sobre el nostre entorn.

L’Administració catalana no és aliena a aquest repte i per això posa a disposició de la ciutadania, també des de l’àmbit del medi ambient i de la sostenibilitat, un conjunt d’eines digitals (aplicatius web i apps per a dispositius mòbils i tauletes) amb l’objectiu de facilitar l’accés al públic, la interacció i l’anàlisi intel·ligent de les dades de què disposa per tal d’assolir una gestió més eficient i sostenible dels recursos naturals i del territori.

En aquesta jornada, especialment adreçada a responsables de la gestió del territori, volem presentar-vos tot un conjunt d’aplicatius que, a banda de proporcionar-nos informació essencial per a la presa de decisions sobre l’estat dels vectors ambientals que conformen el nostre territori, també ofereixen informació de servei adreçada al conjunt de la ciutadania sobre temes tant diversos com la cartografia del propi territori, la prevenció davant el risc d’avingudes, l’estat i la qualitat de les platges, o la garantia d’abastament, entre d’altres. Dades a un clic que ens permeten una mirada més intel·ligent i alhora més participativa de la nostra interacció sobre l’entorn.

Programa i Inscripcions

Programa i inscripcions al web del ICGC

 

Compartir

Torna a Formació

Contrasenya oblidada

Registre