Inici » Esdeveniments » Formació » I Congrés/Networking de Viticultura sostenible

I Congrés/Networking de Viticultura sostenible

Inici 28/02/2023

I Congrés de Viticultura sostenible

  • Organitza: Tierras Congresos
  • Dies:  28 febrer i 1 març 2023
  • Lloc: Recinte Auditori Municipal. Av. Catalunya, 15, 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
  • INSCRIPCIONS  Aquí

Programa

Consulta aquí el programa al web de l’organitzador

28/02/2023

08:30  Acreditacions
09:00  Inauguració
Alba Balcells, Directora general de l’ INCAVI.
David Pozo, Director de l’ Àrea Agroalimentària d’ Interempreses Mitjana.
Patricio Villalba, Director d’ Olint.
Pere Regull Riba, Alcalde Vilafranca del Penedès.

BLOC I PACTE VERD EUROPEU: EL NAIXEMENT D’ UNA NOVA VITICULTURA
09:30 Com afecta el Pacte Verd a la viticultura europea?
Alejandro García Gasco, Expert en Viticultura Europea.

10:00  Taula rodona. Propostes i inquietuds del sector vitícola davant el Pacte Verd Europeu
Modera: Ruth Troyano Puig, Periodista, Somelier i Màster en planificació i gestió del turisme enològic.

Diego Tomasi, Director del of Consorzio di Tutela del Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG.
Javier Pagés, President de DO Cava.
Joan Huguet, President de la DO Penedès.
Ton Mata, President de Corpinnat.

10:45  Cafè – Networking

BLOC II NOVES EINES PER AUGMENTAR LA RENDIBILITAT DE LES EXPLOTACIONS VITÍCOLES
11:30 Entrevista-presentació
Prof. Attilio Scienza, Università di Milano.

11:50 El canvi climàtic i la revolució genètica: ¿utopia o realitat?
Modera: Margalida Ripoll, Cap de Redacció de la revista Arrels.

Ana M. Díez-Navajas, Investigadora del Departament de Producció i Protecció Vegetal de Neiker a l’ Àrea de Viticultura.
Eugenio Sartori, Director General de Vivai Cooperativi Rauscedo.
Felicitat Herralde, Investigadora del Grup de Viticultura, Programa de Fructicultura. IRTA.
Mireia Torres, Directora Innovació i Coneixement en Miguel Torres.
Xoán Elorduy Vidal, Cap de Servei de Viticultura, Enologia i Ampelografia de l’ INCAVI.

12:45  La tecnologia i la digitalització com a eina per guanyar en eficiència
Modera: David Pozo, Director de l’ àrea Agroalimentària d’ Interempreses Mitjana.

Carlos Moro, President Bodegas Matarromera.
Dr. Emilio Gil, Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Dr. Ignasi Iglesias Castellarnau, Director Tècnic Agromillora Group.
Joan Esteve Julià, Director Celler Raimat.

13:45  CÒCTEL-NETWORKING

01/03/2023

Taller 1 – Sala La Torre: “Sostenibilitat en Viticultura”
09:00  Presentació, formació de grups de treball i explicació de dinàmica del taller
09:10 Disseny d’ una vinya sostenible: aspectes previs
Emilio Peiró, Assessor en VINEATERRAM.

09:40 Genètica i material vegetal davant els nous reptes
Enrique Barajas, Àrea de Viticultura ITACYL.

10:15 Maneig de la vinya des del marc de la sostenibilitat
Julio Prieto, Assessor en ORIGEN.

10:45 El programa de sostenibilitat de Vins d’Alentejo
João Barroso, Gestor de sostenibilitat en Vins d’Alentejo.

11:15 Cafè – Networking
11:45 Quina entenem i què esperem?
Eva Bertrán, R&D Microbiology Manager en Família Torres.
Felicitat Herralde, Investigadora del Grup de Viticultura, Programa de Fructicultura. IRTA.

12:15 Fertilització i cobertes vegetals
Nuri Madeo, Productora i assessora en Agricultura Regenerativa.

12:50 Tecnificació sostenible i eficient
Juan Antonio Leza, Assessor en CULTIVAR 360º.

13:20 La sostenibilitat pràctica i real en el cultiu de la vinya
Juan Manuel López, Crop Solutions Manager de Probelte.

13:30 Ponència tècnica BASF
Elisa González Domínguez, Responsable tècnic de productes digitals BASF/Hort@.

13:40 Degustació de 2 vins procedents de varietats recuperades i 2 de varietats resistents

* Cellers Torres: PIRENE / FORCADA (Varietats Recuperades)
* Itacyl: varietats resistents

14:30 Fi taller

Inscripcions

Per a inscripcions AQUÍ

Share This Post

Torna a Formació