Inici » Esdeveniments » Agenda » Curs d’estiu UdL: “Els sòls i el canvi climàtic”

Curs d’estiu UdL: “Els sòls i el canvi climàtic”

Inici 06/08/2018

Curs d’estiu UdL: “Els sòls i el canvi climàtic”

Organitza:  Universitat d’Estiu UdL

Presentació

Els sòls, suport imprescindible per a la vida de les plantes, són un dels sistemes naturals amb més potencial d’acumular carboni a mitjà i llarg termini en funció de la gestió que se’n faci. En aquest curs, aprendrem a observar i a estudiar els sòls com a agents que poden reduir els efectes del canvi  climàtic, però alhora com a cossos fràgils que poden patir-ne les conseqüències.

El curs s’estructura en conferències, classes pràctiques amb experiments senzills sobre els sòls i sortides de camp per interpretar el paisatge. Alhora, inclou una visita comentada a la col·lecció de monòlits de sòls, única a Catalunya, del Centre d’Interpretació de Sòls del Pirineu (CISP), ubicat al Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a Tremp, seu científica del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Els sòls han estat sovint ignorats pels gestors mediambientals, i també com a eina pedagògica per entendre la natura, per la qual cosa aquest curs s’adreça a un públic no especialista, principalment a mestres, estudiants de magisteri i educadors ambientals, i a qualsevol persona amb inquietuds i interès pel medi ambient.

 

Programa

Programa en format PDF

Inscripcions

Compartir

Torna a Formació

Contrasenya oblidada

Registre