Inici » Esdeveniments » Agenda » Arrossada d’Agrònoms 2009, visita al Castell de Farners i a l’Escola Can Xifra (dissabte, 25 abril)

Arrossada d’Agrònoms 2009, visita al Castell de Farners i a l’Escola Can Xifra (dissabte, 25 abril)

25 d'abril de 2009 // 00:00 - 23:59

**JORNADA PASSADA, QUE HA TINGUT LLOC DURANT L’ANY 2009**

Novament la Comissió d’Activitats de Girona ha organitzat la tradicional arrossada d’en Frederic. Aquesta vegada anirem a Santa Coloma de Farners, capital de la comarca de la Selva, visitant el Castell de Farners i l’escola forestal Can Xifra. La pujada al Castell es pot fer a peu o en cotxe.

Dia : 25 d’abril de 2009 (dissabte)

Programa d’activitats

10.00h: (Primera trobada): Pujada al castell.

Punt de trobada: Aparcament Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners. Plànol

La pujada al Castell
La Selva és una comarca privilegiada que combina paisatges molt diversos, des dels més mediterranis i marítims de la costa fins als més muntanyencs del Montseny. Excursió per gaudir de la natura en el parc de Sant Salvador, i també de l’arquitectura romànica contemplant l’ermita i el castell de Farners. 1 hora de caminada aproximadament.

11.30h: (Segona trobada): Visita al Castell de Farners

Punt de trobada: Castell de Farners Santa Coloma de Farners. Pels que no vulguin pujar a peu ens trobarem a l’ermita, sota el Castell. Plànol

El castell de Farners
El castell s’alça en un turó rocós (422 m d’alt) a ponent de la ciutat, ja a la dreta de la riera de Santa Coloma. Conserva encara les gruixudes parets de carreus de granit (del segle XII) i la magnífica torre cilíndrica que presideix el recinte; al veí turó del Vent, que domina el castell, hi ha restes de velles fortificacions relacionades amb el castell. Aquest féu una funció bàsicament estratègica al camí que unia la Selva amb la Plana de Vic. Esmentat des de mitjan segle XI com a feu del vescomte Ramon Folc de Cardona, sota la jurisdicció del comte Ramon Berenguer I, fou senyorejat per les famílies Vilademany i Farners amb Santa Coloma. El santuari de Farners fou consagrat el 1200 al peu del castell; de fet, es tractava de la reconstrucció o ampliació d’una capella anterior, a la qual pertany probablement l’absis. En una ampliació barroca, feta al segle XVIII, s’hi afegí un creuer de cúpula el·líptica i un espaiós atri cobert. S’hi venera la imatge de la Mare de Déu de Farners, talla romànica alterada sensiblement per restauracions modernes.

13.00h: (Tercera trobada): Visita a l’Escola forestal Can Xifra

Punt de trobada: Escola forestal Can Xifra. Plànol
Es realitzarà una visita guiada a l’escola i posteriorment, l’arrossada per dinar.

14.00h: Dinar

  Menú
– Amanida
– Arròs
– Postres
(Aigua mineral i Vi de la bodega del Company Octavi Frigola)

Preu:  GRATUÏT

Nota. Tant el parc de Sant Salvador com l’escola disposen de molt espai perquè els nens puguin córrer sense perill. En cas de pluja la pujada a peu s’anul·laria i quedaríem tots al parc de Sant Salvador a les 11 hores per anar al Castell amb vehicle.

Els interessats hauran de confirmar la seva assistència al col·legi mitjançant el següent formulari d’inscripció, com a màxim el dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, indicant el nombre d’adults i infants.

Informació relacionada

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments