Inici » Àgora » El COEAC present al IV Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms (Conagronomos 2018)

El COEAC present al IV Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms (Conagronomos 2018)

Foto de familia al final de l'acte de cloenda del IV Congrés Nacional d'Enginyers Agròmons - Conagrónomos18
Foto de família després de l'acte de cloenda del Congrés

El COEAC present al IV Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms (Conagronomos 2018)

  • Conagronomos18 fa visible la tasca dels enginyers agrònoms.
  • El IV Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms ha comptat amb ponències de qualitat i actualitat en temes d’enginyeria, agroalimentari i món rural, posant en relleu la importància de la figura de l’enginyer agrònom i el seu paper clau per a impulsar el relleu generacional, la digitalització i la incorporació de noves tecnologies al sector agroalimentari.

Del 15 al 18 d’octubre va tenir lloc a Còrdova el IV Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms (Conagronomos 2018), activitat organitzada per l’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA) que ha congregat al voltant de 500 professionals per a reflexionar sobre com aplicar la tecnologia a la resolució de problemes que afecten a l’agricultura, la ramaderia, la indústria agroalimentària i el món rural.

Entre d’altres, les jornades han servit per donar visibilitat al col·lectiu d’enginyers agrònoms, que té un paper important en el camp, i propiciar la incorporació de la innovació i la tecnologia a l’agricultura i l’agroindústria.

En el decurs del Congrés es van oferir 107 ponències i quatre taules rodones. Entre les ponències, destaquem les dels nostres companys.

    

  • El company Agustí Jardí, president de la Comissió BIM va presentar la ponència: “L’Enginyer Agrònom i el BIM. Avantatges per al col·lectiu” insistint un cop més en la importància del BIM, una nova metodologia de treball col·laboratiu que millora l’eficiència, essent un vector de canvi en l’enginyeria agroalimentària. Una interessant caixa d’eines per a l’enginyer agrònom.
  • El company Josep Maria Franquet va presentar “El nou sistema de sembra en sec de l’arròs” explicant les raons d’aquesta nova tècnica i els avantatges que aporta.
  • El company Gabriel Perez de la UdL va parlar sobre “Cobertes enjardinades i sistemes verticals de vegetació en edificis” explicant les seves investigacions sobre els efectes i estalvis energètics que suposen i com motoritzar-les amb els edificis, així com els reptes de futur.

A més, la degana Silvia Burés va ser l’encarregada de presentar les ponències del dia 15 d’octubre per a la sessió “Apostes de futur de la relació entre Agricultura i Societat” i el vocal d’afers exteriors i vocal d’ANIA, Carles Estaran, ha format part del Comitè Científic del Congrés.

Les primeres conclusions

Entre d’altres, us deixem algunes de les conclusions que es van constatar:

El futur del sector agrari, ramader i forestal passa inexorablement per la innovació i la revolució digital i per avançar cap a una agricultura intel·ligent i sostenible.

Es va incidir en la necessitat que el sector dugui a terme un procés de transformació digital que li permeti ser més competitiu, oferint al mateix temps oportunitats per a l’impuls dels territoris rurals.

Es va destacar la importantíssima tasca dels enginyers agrònoms en la transformació del medi rural de l’Estat Espanyol i per a aconseguir una alimentació més sostenible, més sana i, al mateix temps, més saludable per al conjunt dels ciutadans.

El congrés ha tingut i està tenint una forta repercusió a les xarxes socials.

Vegeu entrades a twitter @conagronomos18 

Com a mostra us deixem el vídeo a twitter de la ponència del company Agustí Jardí sobre #BIM

 

Share This Post