Inici » Àgora » Aigua i Aliments: Un binomi essencial. By ©JGirona/IRTA(2018)

Aigua i Aliments: Un binomi essencial. By ©JGirona/IRTA(2018)

Aigua i Aliments: Un binomi essencial. By ©JGirona/IRTA(2018)
Autor: Dr. Joan Girona, Investigador Programa Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura. IRTA

Aigua i Agricultura, un binomi poc entès__ pdf

Aigua i Aliments: un binomi poc entès.

Interessant presentació molt il·lustrativa, del company Joan Girona, que explica la importància i el paper de l’aigua en la producció d’aliments, un binomi difícil de conjugar, però essencial en els nostres dies.

Sense aigua no hi ha aliments ja que la producció d’aliments és funció de l’aigua disponible per les plantes. L’eficiència és la clau i per aconseguir-ho es parla de la importància estratègica del regadiu, destacant els següents valors:

El regadiu permet una agricultura moderna i competitiva, vertebra el territori i és eficient en l’ús dels recursos

PRODUCCIÓ D’ALIMENTS

  • Assegura i estabilitza la producció d’aliments.
  • Permet produir aquells aliments que necessita el país.
  • Afavoreix la qualitat dels productes.

CREACIÓ DE RIQUESA

  • Augmenta la renda agrària.
  • És la base per la instal·lació de l’industria agroalimentària.
  • Genera activitat a d’altres sectors industrial i serveis.
  • Genera Ocupació i Fixa població al territori.

PRESERVACIÓ DEL MEDI

  • Preserva el sòl agrícola, la biodiversitat i prevé la desertització
  • És capaç d’adsorbir més residus orgànics.
  • Capta més energia solar i reté més CO2.

Documentació relacionada

Presentació en pdf. Aigua i Agricultura, un binomi poc entès

Índex
•Perquè els cultius necessiten aigua
•La demanda d’aliments i els requeriments d’aigua associats.
•Disponibilitats d’aigua per produir aliments a Catalunya
•Autosuficiència Alimentaria ?
•Els usos de l’aigua.
•Eficiència és la clau.
•Aigua i Aliments: Un binomi essencial.

 

Share This Post