Base de coneixement

Articles

Mostrant de 1 a 10 de 45 articles disponibles

 • Canvi climàtic, globalització i agricultura

  Altres - 12 de juny de 2017

  El desenvolupament rural sostenible i la millora de la resiliència de l'agricultura familiar davant el canvi climàtic i les fluctuacions de preus dels aliments són objectius globals perseguits per diferents entitats a tot el món. I la correcta gestió de l'aigua és el camí necessari per arribar-hi, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic

 • Teledetecció agrícola: La revolució dels drons i la importància del pensament agronòmic

  Altres - 03 de juliol de 2015


  La teledetecció aèria s’ha posicionat recentment entre una de les aplicacions més prometedores per a la presa de dades i visualització de les diferències de creixement del cultiu a les parcel·les

 • El BIM

  Altres - 01 de juny de 2015

  Exemple d’edificació Industrial en BIM Font: vgsengineeringblog.blogspeot.com.es

  El BIM, són les sigles en anglès de Building Information Modelling , i seria la traducció de Model d’Informació de l’Edifici. I com a concepte genèric, es una base de dades del nostre edifici o infraestructura.

  Cal pensar que més enllà de ser un programa informàtic concret esdevé com a una nova metodologia de treball i un nou Paradigma.

 • "dpagès", porc ecològic d'alta qualitat

  Altres - 10 de maig de 2016

  Vàrem néixer de la necessitat de creure cegament que la producció porcina, tant i tant arrelada a les nostres terres, havia de fer un gir, i prendre un sentit més responsable, més sostenible, més segur i més just per a tots.

 • “La progressió en la meva carrera ha vingut definida per la manca de por davant el repte”

  Altres - 23 de novembre de 2015

  Entrevista al director del Curs Superior Gestió Indústries Agroalimentàries, Ramon Rovira

  En un sector tan dinàmic com l'agroalimentari, en el qual has de tenir en compte moltes questions i exigències en temes de qualitat, seguretat, normativa, efectes sobre el medi ambient, demandes de consum, vinculació directa amb el sector primari, etc., és important el conèixement global i potenciar l'aprenentage i reciclatge d'aquells perfils professionals més qualificats que tenen responsabilitat en la presa de decisions de les diferents àrees d'una empresa.

 • Lean Manufacturing. La excelencia operativa en la industria alimentaria, la clave para competir

  Altres - 16 de març de 2015

  En los mercados actuales, globales y locales, la competitividad de las empresas es cada vez más una cuestión de enorme importancia para su supervivencia.

 • La Trufa

  Altres - 13 d'agost de 2014

  Definir la trufa ‘solamente’como el más exquisito elemento de la gastronomía no refleja todo el significado y sentimiento que despierta en los que la conocemos y hemos vivido siempre con ella. La trufa es una pasión, que te mueve, que te ilusiona, que te da fuerzas, pero ante todo, la trufa es una forma de vida.

 • Agricultura Urbana i Periurbana

  Altres - 08 d'agost de 2014

  Suposo que molts us preguntareu: què és això de l’agricultura urbana?

  Són aquells horts gestionats per l’ajuntament? Són aquells horts informals que ocupen les lleres del rius?.

  Doncs sí i no, segons la FAO i el Banc Mundial en una definició conjunta de l’any 2008, el terme anglès “Urban Agriculture” es refereix per un costat a l’agricultura que es du a terme dins les ciutats i per l’altra a l’entorn de les ciutats.

 • Arquitectura vegetal

  Altres - 02 d'abril de 2014


  Des de l’aparició de les primeres ciutats, el ser humà sempre ha tingut necessitat d’envoltar-se de plantes, bé sigui per tal de satisfer les necessitats bàsiques d’alimentació i medicinals, o bé senzillament per la necessitat de millorar les condicions de benestar.

 • LES NOVES TECNOLOGIES AL MÓN AGRARI

  Altres - 13 de desembre de 2013

  Per simplificar la multitud de factors que influencien en la capacitat competitiva que tenim vers els mercats ens podem centrar en l’anàlisi de quatre elements: l’adequació del marc productiu, la formació tècnica i l’assessorament, l’ús eficient dels inputs i la tecnificació.

Pujar


© 2017 Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya Seu Central

Passeig de Gràcia, 55, 6è 6a
08007 Barcelona

Tel. 93-215.26.00/93-215.26.04 - Fax 93-487.21.70

Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya Delegació

Rambla Ferran 2, 4t A
25007 Lleida

Tel. 973 24 43 32 - Fax 973 24 43 32