Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornada: L’oli d’oliva i la pedagogia dels bons hàbits alimentaris (21a Fira d’Oli Siurana)

Jornada: L’oli d’oliva i la pedagogia dels bons hàbits alimentaris (21a Fira d’Oli Siurana)

Inici 18/11/2017 - 10:30
Lloc Cambra de Comerç de Reus
C/ de Boule, 2 Reus

L’oli d’oliva i la pedagogia dels bons hàbits alimentaris (21a Fira d’Oli Siurana)

Jornada tècnica inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP.

Organitzen: Col·legi Oficial Enginyers Agrònoms de Catalunya i Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Presentació

Cada cop més els consumidors són millors coneixedors dels olis de la nostra demarcació, i alhora dels diferents tipus i qualitats dels olis d’oliva. I no cal dir de la clara potencialitat del gran valor nutricional de l’Oli d’Oliva Extra Verge (OOVE).
Però per a millorar aquest coneixement de la cuina mediterrània amb OOVE,s’ha d’anar inculcant des de petits les virtuts de l’oli d’oliva que produïm a la nostra demarcació. Per això, s’han anat realitzant diferents tallers o projectes en diferents escoles i entitats per a potenciar la difusió dels nostres olis.
Amb aquesta jornada volem donar a conèixer els projectes i treballs pedagògics existents en el marc de l’oli d’oliva, i valorar els seus resultats i sobretot la seva bona acceptació per parts dels nens i nenes de la demarcació.

PROGRAMA

10.30 h Presentació de la Jornada
Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona.
Sr. Joan Viñas, Delegat de Tarragona del Col·legi Oficial d’Enginyers
Agrònoms de Catalunya.
10.45 h Experiència de projecte educatiu de l’Escola Puigcerver de Reus.
Projecte transversal “El joc de l’oli a la Mediterrània”

  •  Recol·lecció de les olives de l’Escola
  •  Molturació de les olives pròpies
  • Tallers de producció de cremes hidratant
  • Ús de l’oli d’oliva a l’Escola

Sra. Eloïsa Sugrañes, directora de l’Escola Puigcerver de Reus.

11.30 h Experiència de tallers a escoles del territori DOP.
Projecte Has begut oli?

  • Experiències a les diferents Escoles del Territori
  • Base de formació o coneixements aportats als infants
    Sra. Montserrat Gelonch, tècnica de la DOP Siurana.

12.00 h Taller de tast d’olis guiat per a infants (10-14 anys)
(Places limitades amb inscripció al inici de la jornada)
Lloc del taller: Plaça Llibertat (Fira de l’Oli)
Sra. Jorgina Oliva. Tècnica de la DOP Siurana.

13.00 h Cloenda de la Jornada

Inscripcions

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona:
Tel.: 977 250 450 – A/e: jgilsantos@gencat.cat
Persones de contacte: Sr. José A. Gil o Sra. Maribel Bolós
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Programa

Share This Post

Torna a Formació